- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 226.346
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ağustos ayında zeytine hangi ilaç atılır?
AĞUSTOS. Zeytinliklerde sulama ve yabani ot mücadelesine devam edilir. Zeytin sineği ve ağaç kurduna karşı mücadele için eğer gerek varsa yapraktan potasyum nitrat ve üre verilebilir.Zeytinin iri olması için ne yapmalı?
Zeytin meyvesinin daha iri ve kaliteli olması için yaz aylarında çekirdek sertleşmesi tanenin gelişmesi için suya ihtiyaç vardır. Bu dönemde yağışlarla karşılanamayan su ihtiyacı sulama ile karşılanır. Diğer yağış türleri yani dolu ve kar zeytincilik için istenmeyen yağışlardır.
Yeni dikilen zeytin kaç günde bir sulanır?
Mayıs Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır.Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir.Zeytin ağacına hangi ilaç ne zaman atılır?
Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya “bordo bulamacı” denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.
Kaç kilo zeytinden 1 litre yağ çıkar?
Her bölgede yetişen zeytinin farklı özellikleri vardır. Bu da 1 litre zeytinyağı için gereken miktarı özellikle zeytin hamken yani yeşil ve yeterince yağlanmamışken 10 hatta 12 kilograma bile çıkabilir ama 1 litre zeytinyağı için ortalama 5 kilo zeytin gerekir. Yani, 1 kg zeytinden yaklaşık 200 ml zeytinyağı çıkar.Zeytin ne zaman su ister?
Verimli zeytin ağaçları, büyüme mevsimi süresinden kış yağışlarının başlangıcına kadar sulanır (sadece gerekli olduğunda), çünkü su eksikliği, yaprak gelişimini, meyve oluşumunu ve meyvenin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir.
Zeytin ağacı çok Sulanırsa ne olur?
Susuzluğun devamlılığı halinde zeytin ağacı ölüme kadar gider. Su yetmezliğinin devamlı olması durumunda ağaçların vejetatif ve generatif gelişmesi durur. Normal hacimlerine ulaşamazlar, yapraklar küçülür sularının buharlaşmasıyla kurur dökülür.Zeytin ağacı en çok hangi gübreyi sever?
Zeytin ağaçları için azot, fosfor ve potasyum çok önemli besin kaynaklarıdır. Zeytin ağaçları bu ihtiyaçlarını kimyevi gübreler, hayvan gübreleri ve yeşil gübreler sayesinde elde ederler.
Zeytin dip sürgünü temizliği ne zaman yapılır?
#zeytin #zeytinbudaması Zeytin ağacını diktiğimiz yıldan itibaren dip temizliği ve her sene ağaca uygun budaması yapılır.Zeytin sineği ilaçlaması ne zaman yapılır?
Üreticilerimizin kışlaklardan çıkan zeytin sineği popülasyonunu kontrol altında tutmak için ilaçlama yapmaları ve bunu takiben meyvelerde vuruk kontrolleri yaparak hasada 21 gün kalıncaya kadar ilaçlamalara devam etmeleri önemle duyurulur.