AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Agudırşışı (Baharatlı Barbunya Fasulye Ezmesi) Arnavut Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Agudırşışı (Baharatlı Barbunya Fasulye Ezmesi) Arnavut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo barbunya fasulyesi
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım çorba kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı acuka
1 çorba kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 diş sarımsak
2 kol taze yeşil soğan
Sıcak su

Agudırşışı (Baharatlı Barbunya Fasulye Ezmesi) Arnavut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fasulyemizi bir gece evvelden ıslatıyoruz.
Tenceremize soğanları doğruyalım sarımsakları da ezelim ve katalım kavuralım.
Daha sonra salçalarımızı ekliyelim kavurmaya devam edelim.
Daha sonra fasulyelerimiz katıp karıştırıyoruz ve sıcak su ek ediyoruz yaklaşık bir litre kadar daha sonra pişiriyoruz.
Suyunu çekene kadar ve el blenderdan geçirelim biraz çok püre olmasına gerek yoktur.
Daha sonra doğramış olduğumuz yeşil soğanları da ekliyelim ve 10 dk daha pişirelim. Mis üzere sağlıklı abaza yemeğidir deniyeceklere afiyet olsun .
Agudırşışı (Baharatlı Barbunya Fasulye Ezmesi) Arnavut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst