Agri sizi nasil ikileme?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ağrı sızı nasıl ikileme?​

Örnekler: Eş dost, doğru dürüst, ağrı sızı, gelenek görenek, yer yurt, üst baş, kırılmak darılmak, bıkmak usanmak, uğraşmak didinmek, sağ salim, sorgu sual, akıl fikir, ak pak, az buçuk, mal mülk, yalan yanlış vb.

Mal mülk nasıl ikileme?​

4) Her ikisi de anlamsız kelimenin tekrarlanmasıyla yapılır: ıvır zıvır, çıtı pıtı, abuk sabuk, paldır küldür, apar topar, mırın kırın… 5) Yakın anlamlı kelimelerin tekrarlanmasıyla yapılır: akıl fikir, ak pak, mal mülk…
Eğri büğrü hangi ikileme?
bata çıka, çoluk çocuk, düşe kalka, eciş bücüş, eğri büğrü, enine boyuna, eski püskü, ev bark, konu komşu, pılı pırtı, salkım saçak, sere serpe, soy sop, süklüm püklüm, yana yakıla, yarım yamalak vb. m ile yapılmış ikilemeler de ayrı yazılır: at mat, çocuk mocuk, dolap molap, kapı mapı, kitap mitap vb.
IçlI dışlı ikileme mi?
Art arda, biz bize, peş peşe, yorgun argın, içli dışlı, gide gele… Bazı gazeteciler benim hakkımda abuk sabuk yorumlar yapmışlar. * İkilemeler bitişik yazılmaz. * İkilemeyi oluşturan sözcükler arasına virgül (,) konmaz.

Git gel ikileme mi?​

Aynı sözcüğün yinelenmesiyle kurulan ikilemeler “Salına salına(gel), söylene söylene (git), ucun ucun, çabuk çabuk, yavaş yavaş, tıkır tıkır, tık tık, tıp tıp, mırıl mırıl, şakır şakır, dağ dağ, sen sen, karlı karlı, buzlu buzlu, soğuk soğuk, kas kas… vb.”

Şıp Şıp ikileme midir?​

Örnek: adım adım, ağır ağır, akın akın, allak bullak, aval aval (bakmak), cır cır (ötmek), çeşit çeşit, derin derin, gide gide, güzel güzel, karış karış, kös kös (dinlemek), kucak kucak, şıp şıp (damlamak), şıpır şıpır, tak tak (vurmak), takım takım, tıkır tıkır, yavaş yavaş.
Gel gel ikileme mi?
Git gel nasil yazilir TDK?
Gelgit kelimesinin doğru yazılışı “gelgit” olarak ifade edilmektedir. Farklı şekillerde yazılması durumunda ise kelimenin yanlış olduğunu söylemek mümkündür. Kelimenin doğru yazılması için ise gelgit şeklinde yazılması gerektiği söylenebilir.

Geri