AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ağlayan Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Islatmak için;
2 bardağa yakın süt
Üzeri için;
1 paket kremşanti
1 paket çikolatalı sos
Hazırlanışındaki kadar süt

Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı

Öncelikle kekimiz için şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpıyoruz.
Güzelce köpüren yumurtaya süt ve sıvı yağ ekliyoruz ve tekrar çırpıyoruz.
Üzerine un kabartma tozu ve vanilin ekleyerek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz.
Dikdörtgen borcama humurumuzu döküp fırına sürüyoruz.
Kekimiz pişerken bir bardak süt ile kremşantiyi hazırlayıp dinlenmesi için dolaba alıyoruz.
Kekimizi orta ara denetim edip üzeri pembeleşinceye piştiğini denetim edip fırından çıkartıyoruz.
Birinci sıcaklığı geçtikten sonra üzerine 2 bardağa yakın soğuk süt döküyoruz.
Soğuyan kekimiz in üzerine krem şantiyi sürüp dolapta bekletiyoruz.
Bu ortada bir paket çikolatalı sosu 2 bardak süt ile pişiriyoruz ve sıcak sıcak süratli bir formda kekimizin üzerine döküyoruz ve tekrar dolaba kaldırıyoruz.
Dolapta yaklaşık 2 saat kadar dinlenen kekimizi servis için hazırlayabiliriz. Deneyen arkadaşlarımıza afiyet bal şeker olsun
 
Geri
Üst