AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ağlayan Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
alabildiğince un
1 paket kremşanti
Sosu için;
1 paket çikolata sosu
2 su bardağı süt

Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta şeker ve şekerli vanilini kabımıza alalım koyu kıvam alana kadar çırpalım. Yağ, süt ve kakaomuzu koyup, tekrardan çırpalım.
Daha sonra unumuzu ek edelim akışkan bir hamur elde edelim. En son kabartma tozunu ek edip, son defa güzelce karıştıralım.
Yağlamış olduğumuz kabımıza koyalım alt üst ayarda 180 derecede fansız ayarda pişirelim, kürdanla denetim edebiliriz.
Piştikten sonra alalım soğumadan üzerine süt gezdirelim, bir buçuk bardak kadar kâfi olacaktır soğumaya bırakabiliriz bu halde.
Kremşantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpalım hazırlayalım buzdolabına alalım, sosumuzu yapalım üstü kabuklanmasın diye ortada karıştıralım. Kremşantiyi kekimizin üzerine eşit bir biçimde sürelim.
Soğumuş olan çikolata sosumuzu da kremşantinin üzerine dökelim dikkat sıcakken dökmeyelim kremşantiyi eritip üzerinde beğenilen olmayan manzara yaratabilir. 2-3 saat buzdolabında bekletelim afiyet olsun
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst