AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ağlayan Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler

Keki için
4 adet yumurta
1,5 su bardağı kek unu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 kg kabartma tozu
1 vanilin
Islatmak için
2 bardak süt
Üzeri için
2 paket toz santi
Sosu için
(ev üretimi çikolata sosu) tariflerimde var süslemek için antep fıstığı göz kararı isteğe bağlı

Ağlayan Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker ve yumurtayı güzelce köpürene kadar çırpalım.
Süt ve yağ ekleyelim bir sefer daha çırpalım. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve kakaoluyu ekleyip güzelce çırptıktan sonra yağlanmış tepsiye döküp 180 derece fırında pişirelim.
Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra üzerine iki bardak süt dökelim.
Bu ortada krem şantiyi üzerindeki tarife nazaran hazırlayalım ve kekimizin üzerine sürelim.
En üst katına meskende çikolata sosu imaline bakabilirsiniz.Tariflerimde var dilerseniz hazır çikolata sosta kullana bilirsiniz.
Çikolata sosunu soğuduktan sonra eşit halde şantinin üzerine yayıp 2saat dolapta dinlendirdikten sonra isteğe bağlı halde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst