Ağlayan Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Üzeri için
2 paket krem şanti
1 paket çikolata sos
1 litre süt
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içerisine 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekerini alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Çırptıktan sonra süt, yağ, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.Hazır olan kek hamurumuzu yuvarlak borcamın içerisine döküyoruz (Siz kare borcamda kullanabilirsiniz. ) ve ardından 160 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
Kekimiz pişene kadar kremşanti ve çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. 2 paket krem şantiye 1 su bardağı süt. Çikolata sosuna ise 2. 5 su bardağı süt ile hazırlıyoruz.
Pişen kekimizi fırından çıkartıp biraz ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan kekin üzerine 1. 5 su bardağı soğuk süt gezdiriyoruz. 1 -2 dk bekledikten sonra sırasıyla krem şanti ve çikolata sosunu üzerine döküyoruz.
En az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerini toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Üzeri için
2 paket krem şanti
1 paket çikolata sos
1 litre süt
Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kabın içerisine 4 adet yumurta ve 1 su bardağı toz şekerini alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Çırptıktan sonra süt, yağ, kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip tekrar çırpıyoruz.Hazır olan kek hamurumuzu yuvarlak borcamın içerisine döküyoruz (Siz kare borcamda kullanabilirsiniz. ) ve ardından 160 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz.
Kekimiz pişene kadar kremşanti ve çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. 2 paket krem şantiye 1 su bardağı süt. Çikolata sosuna ise 2. 5 su bardağı süt ile hazırlıyoruz.
Pişen kekimizi fırından çıkartıp biraz ılımaya bırakıyoruz. Ilıyan kekin üzerine 1. 5 su bardağı soğuk süt gezdiriyoruz. 1 -2 dk bekledikten sonra sırasıyla krem şanti ve çikolata sosunu üzerine döküyoruz.
En az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz. Dilerseniz üzerini toz antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Ağlayan Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı