- Konu Yazar
- #1
Ağlayan Pasta Çift Katlı Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı toz şeker
3 adet l vücut yumurta
1.5 su bardağı un
2 ymk kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Islatmak İçin
1.5 su bardağı süt
Üzeri Ve Ortası İçin
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
En Üst İçin
1 paket hazır çikolata sosu
2 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Çift Katlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Toz şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır sonra süt sıvı yağ konulur en son son un kakao kabartma tozu kakao şekerli vanilin eleyerek ekliyoruz.
Kıvam alan kek harcını yağlı, kağıt serili borcama koyuyoruz evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz. Kekin birinci sıcağı çıkınca ortan ayırıyoruz.
Yarım su bardağından biraz fazla süt ile ıslatıyoruz kremşanti çırpıyoruz ortadan böldüğümüz kekin üzerine sürüyoruz(ben 2 paket kremşantiyi farklı çırptım evvel birini çırpıp ortasına sürdüm.
Daha sonra öteki paketi de farklı çırpıp üzerine sürdüm ve dinlendirdim ki üzerine çikolata sosu dökünce kremşanti erimesin diye) karışmasın diye.
Daha sonra başka parçayı da ekleyip onun da üzerine kremşanti sürüp buzdolabında en az 30 dakika dinlendiriyoruz (Ben çakıl taşlı şeker işe süsledim süsleme size kalmış) (Kremşanti dinlendirmedeki gaye çikolata sosu dökünce kremşanti ile karışmasını engellemek )
Pasta dinlenirken çikolata sosunu yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyan çikolata sosunu (Ben 1 yemek kaşığı dolusu nutella da koydum isteğe bağlı)
Dinlenmiş ve sertleşmiş olan kremşantinin üzerinden çikolata sosunu döküyoruz en az 4 saat buzdolabında bekletiyoruz şimdiden afiyet olsun
1 su bardağı toz şeker
3 adet l vücut yumurta
1.5 su bardağı un
2 ymk kaşığı kakao
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Islatmak İçin
1.5 su bardağı süt
Üzeri Ve Ortası İçin
2 paket kremşanti
2 su bardağı süt
En Üst İçin
1 paket hazır çikolata sosu
2 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Çift Katlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Toz şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır sonra süt sıvı yağ konulur en son son un kakao kabartma tozu kakao şekerli vanilin eleyerek ekliyoruz.
Kıvam alan kek harcını yağlı, kağıt serili borcama koyuyoruz evvelden ısıtılmış 180 derecede fırında pişiriyoruz. Kekin birinci sıcağı çıkınca ortan ayırıyoruz.
Yarım su bardağından biraz fazla süt ile ıslatıyoruz kremşanti çırpıyoruz ortadan böldüğümüz kekin üzerine sürüyoruz(ben 2 paket kremşantiyi farklı çırptım evvel birini çırpıp ortasına sürdüm.
Daha sonra öteki paketi de farklı çırpıp üzerine sürdüm ve dinlendirdim ki üzerine çikolata sosu dökünce kremşanti erimesin diye) karışmasın diye.
Daha sonra başka parçayı da ekleyip onun da üzerine kremşanti sürüp buzdolabında en az 30 dakika dinlendiriyoruz (Ben çakıl taşlı şeker işe süsledim süsleme size kalmış) (Kremşanti dinlendirmedeki gaye çikolata sosu dökünce kremşanti ile karışmasını engellemek )
Pasta dinlenirken çikolata sosunu yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyan çikolata sosunu (Ben 1 yemek kaşığı dolusu nutella da koydum isteğe bağlı)
Dinlenmiş ve sertleşmiş olan kremşantinin üzerinden çikolata sosunu döküyoruz en az 4 saat buzdolabında bekletiyoruz şimdiden afiyet olsun