AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ağlayan Muzlu Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ağlayan Muzlu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un (Elenmiş)
1 yemek kaşığı kakao
60 gram tereyağı veya margarin
Muhallebi için;
3 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta (Silme)
1 paket vanilya
Üzeri için;
Hazır çikolatalı sos
Arasına koymak için;
2-3 tane muz

Ağlayan Muzlu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar iyice çırpalım, sonra bütün sıvı malzemeleri ekleyip, iyice karıştıralım.
Ardından sırayla vanilya, kabartma tozu ve elenmiş unu ilave edip, çırpma teli ile pürüzsüz olacak şekilde karıştıralım.
Elenmiş kakaoyu da ilave edip, 3-4 dakika kadar çırpma işlemine devam edelim. Son olarak eritilmiş ve ılıtılmış margarin ekleyip iyice karıştıralım.
Yağlanmış küçük boy borcam tepsiye kek harcını dökelim. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Muhallebi için; sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı tencereye alıp, karıştıralım ocağa alıp, devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim vanilya ilave edelim güzelce karıştıralım ve ocaktan alalım.
Muhallebinin yarısını kekin üzerine döküp yayalım dilimlenmiş muzlar yerleştirelim kalan muhallebiyi de döküp yayalım buzdolabına kaldıralım.
Çikolatalı sosun yarısını paketin üzerinde yazdığı şekilde pişirip kabuk tutmaması için ara sıra karıştırarak soğutalım.
Tamamen soğuduktan sonra pastamızı dolaptan alıp muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim tekrar buzdolabına kaldıralım 4-5 saat dinlendirip, istediğimiz gibi kesip kızlarımız süslendikten sonra servis edelim. afiyet olsun
Ağlayan Muzlu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst