AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Aglayan kek ne kadar surede piser?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ağlayan kek ne kadar sürede pişer?​

Yağlanmış fırın kabına hamur dökülerek 170 C fırında yaklaşık 35 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıkan kek kürdan ile delinir, 2 su bardağı süt üzerine gezdirilir. Kek tamamen soğuduktan sonra üzerine hazırlamış olduğunuz krem şanti sürülür. Üzeri daha akışkan olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz.

Islak kek ne kadar sürede pişer?​

Önceden ısıtılmış 180• fırında 25 dk pişiriyoruz. (Pişme süresi fırına göre değişebilir. )
Islak kekin sosu kaç dakika Pişmeli?​
Islak Kek (Sosu Pişen) Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpıyoruz. Ardından yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımızı yağlanmış borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz.

Islak kek sosu ne kadar sürede çeker?​

Islak kek sosu ne kadar sürede çeker?
Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır. Kaynayınca altı kapatılır. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür. Kek soğuyunca üzerine hindistan cevizi eklenir ve servis edilir.

Ağlayan Pasta kaç dakikada kaç derecede pişer?​

Ağlayan Pasta kaç dakikada kaç derecede pişer?
Yağlanmış tepsiye dökülür ve 25 dakika 170 derecede pişirilir. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdan ile delikler açılıp 1 su bardağı süt dökülür ve çekmesi için kenarda bekletilir. Sonra krem şanti hazırlanır ve 10 dakika buzdolabında bekletilir. En son çikolata sosu tarifine göre hazırlanır.

Ağlayan keke sıvı yağ konur mu?​

Ağlayan Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? 3 yumurta şekerle çırpılır, köpük haline getirilir, süt, yağ eklenip tekrar çırpılır, son olarak kabartma tozu, vanilya, kakao ve un eklenip, tekrar çırpılır.

170 derecede ıslak kek kaç dakikada pişer?​

Fırının derecesi çok yüksek olursa dışı aniden pişer ve içi cıvık olmaktadır. Fırın derecesi mutlaka 150-180 derece arası olmalıdır. Islak keklerde genellikle ilk olarak 20 dakika kapağı açılmamalıdır. Ortalama 30 dakika ya da 35 dakika kadar bir pişirme süreleri bulunmaktadır.
Islak kek sosu sıcak mı dökülür soğuk mu?​
Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Yani kekin de sosunun da sıcak olması oldukça mühim.

Islak kekin sosu az gelirse ne yapmalı?​

Islak kekin sosu az gelirse ne yapmalı?
Eğer tarifte verilen sos miktarı az gelirse malzemeler arttırılarak sos çoğaltılabilir. Kekin sosu iyice çekebilmesi için piştikten sonra önce keki dilimlemeli, daha sonra sosu dökmelisiniz.

Islak kek sosu nasıl çeker?​

Islak kek sosu nasıl çeker?
Kekinizi fırından alın ve henüz sıcakken dilimleyip üzerine sıcak sosu gezdirin. Hem kek hem de sosun sıcak olması ıslak kek yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri. Kekiniz soğuk sosunuz sıcak ya da sosunuz soğuk kek sıcak kalmışsa kekiniz yeterince ıslanmayabilir.

Islak kek ne kadar dinlenmeli?​

Kekiniz zaten süngerimsi kıvamda olmalı. Üzerine kenara ayırdığınız kakaolu sosu dökün. Tamamını çekmesi için keki dinlenmeye bırakın. Sosu çekince 1 saat dolapta bekleyip servis edebilirsiniz.

Ağlayan Pasta kaç derecede pişiyor?​

Yağlanmış tepsiye dökülür ve 25 dakika 170 derecede pişirilir. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kürdan ile delikler açılıp 1 su bardağı süt dökülür ve çekmesi için kenarda bekletilir.
Pasta keki kaç dakikada pişer?​
180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.

Ağlayan kekin içine ne konulur?​

Ağlayan kekin içine ne konulur?
Ağlayan Kekin Yapılışı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta.
- 3 fincan şeker ( kahve)
- 3 fincan un (kahve)
- 1,5 yemek kaşığı kakao.
- 2 yemek kaşığı süt.
- 1 paket kabartma tozu.
 
Ağlayan kek tarifinde genellikle kekin içine sıvı yağ konulmamaktadır. Genellikle yumurta, şeker, un, kakao, süt ve kabartma tozu gibi malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır.

Ağlayan kekin pişirme süresi genellikle 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika olarak belirtilmektedir. Ancak fırına göre pişme süresi değişebilir, bu nedenle keki fırından almadan önce kürdan testi yaparak pişirme süresini kontrol etmek önemlidir.

Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine süt gezdirilmesi ve sonrasında üzerine krem şanti sürülmesi adımlarıyla ağlayan kek hazırlanır. Bu süreçte toplamda yaklaşık 40-45 dakika sürebilir.

İslak kek tarifinde ise genellikle kekin pişirme süresi 180 derece fırında 25 dakika olarak verilmektedir. Kekin sosu için ise tüm malzemelerin tencereye konulup kaynatılması gerektiği ve kek sıcakken sosunun dökülmesi gerektiği belirtilmektedir.

Eğer ıslak kekin sosu az gelirse, tarifte verilen miktarı arttırarak sosu çoğaltabilirsiniz. Sosun keke daha iyi çekebilmesi için kesilen kekin üzerine sosun eşit şekilde dökülmesine özen gösterilmelidir.

Islak kek sosu genellikle fırından çıktıktan hemen sonra sıcakken kekin üzerine dökülür. Hem kekin hem de sosun sıcak olması, kekin sosu daha iyi çekmesine yardımcı olabilir.

Kekinizin tamamını çekmesi için genellikle 1 saat kadar dinlendirilmesi önerilir. Bu süre sonunda kekiniz daha lezzetli ve tam kıvamında olacaktır.
 
Geri
Üst