Aglasam siiri kimin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ağlasam şiiri kimin?​

Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda ; Dokunabilir misiniz, Göz yaşlarıma, ellerinizle? ….. Orhan Veli Kanık | Şiir, Ilham veren alıntılar, Özlü sözler.
Dokunabilir misin gözyaşlarıma ellerinle kimin şiiri?
Orhan VELİ – Anlatamıyorum. Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Gözyaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum.
Moro Romantico ne demek?
“Anlatamıyorum” (Moro Romantico), Orhan Veli Kanık tarafından yazılmış, lirik bir şiirdir. İlk defa 1941 yılında yayımlanan Garip adlı şiir kitabında yer almıştır. Bir üçlük ve iki dörtlükten oluşan şiir ‘Anlatamıyorum. ‘ mısrası ile biter.

Ağlasam duyar mı?​

Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda ; Dokunabilir misiniz, Göz yaşlarıma, ellerinizle? ….. Orhan Veli Kanık.
Orhan veli anlatamıyorum şiiri ne anlatıyor?
Orhan Veli Anlatamıyorum Şiirinde Ne Anlatıyor Buna ironik bir cevap verecek olursak bu şiirde anlatılamayan anlatılıyor. Hayatta bazen en çok haykırmak istediklerimiz içimizde kalır. Bu bazen bir aşk bazen bir hüzün olur. Orhan Veli de bu şiirde ifade etmenin zor olduğu bir aşkı fısıldıyor.
Orhan Veli kimdir?
Orhan Veli Kanık (13 Nisan 1914 – 14 Kasım 1950), daha çok Orhan Veli olarak tanınan Türk şairdir. Melih Cevdet ve Oktay Rifat ile birlikte yenilikçi Garip akımının kurucusu olan Kanık, Türk şiirindeki eski yapıyı temelinden değiştirmeyi amaçlayarak sokaktaki adamın söyleyişini şiir diline taşıdı.

Istanbulu dinliyorum şiiri kime ait?​

İstanbu’lu dinliyorum şiiri – Orhan Veli Kanık.
Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu kime ait?
Siir Sokakta on Twitter: “Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Orhan Veli Kanık” / Twitter.
Orhan Veli Kanık kimdir ve hayatı?

Orhan Veli Kanık kimdir Edebi Kişiliği?​

Edebi Kişiliği: Orhan Veli vezin ve kafiyenin gereksiz olduğunu savunmuş, şiirin diline büyük önem vermiştir. Özellikle halk diline yönelmiş, halkın konuştuğu kelimeleri şiirinde kullanmıştır. Onun en büyük amacı şiiri süsten kurtararak soyut şiir yerine, özüne ulaştığı somut bir şiir yazmaktır.
Hüzzam Beste kimin eseridir?
Hüzzam Beste Şiiri – İlhan Geçer.
Istanbul’u dinliyorum şiirinde anlatılmak istenen nedir?
Bu şiir, Garip Hareketi’nin şiirsellik ile uzlaştığı bir döneme aittir. Şiirin geneline yayılan ana duygu ise “dinginlik ve huzur”dur. Ancak bu huzurun kaynağı belli değildir. Çünkü aslında bu mutluluk hayal dünyasında yakalanmıştır.

Duyuyorum Anlatamıyorum kimin şiiri?​

Anlatamıyorum (Orhan Veli)

Geri