Agizdan bok kokusu neden gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.181
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ağızdan bok kokusu neden gelir?​

Yine bağırsakta meydana gelen bir ülserasyon, hatta kanser nedeniyle bağırsaklarda oluşabilen daralma ya da tıkanıklık, yiyecek posalarının bağırsakta kalmasına ve gaza neden olur. Bu gaz, doğal yollarla dışarıya çıkamadığı için ağız yoluyla dışarı çıkmaya çalışır. Bu durumlarda ağızda dışkı benzeri ağır kokular olur!
Insanın nefesi neden pis kokar?
Bilindiği gibi sağlıklı kişilerde ağız kokusu görülmez, sabahları uyanıldığı zaman genelde nefes kötü kokar. Bunun sebebi uyku sırasında tükürük salgısının azalmasıdır. Uyku süresince ağızda bulunan besin artıklarının kokması şeklinde oluşur. günün ilerleyen saatlerinde ise bu koku kaybolur.
Osuruk kokusu nasıl gider?
Kötü koku yalnızca tükettiğin karbonhidratların emiliminde bozukluk olduğunu gösterir.” diyor Dr. Brand. İşin garip yanı, ne kadar sağlıklı beslenirsen osuruğun o kadar pis kokar. Brokoli, brüksel lahanası ve kinoa gibi lif bakımından zengin besinler mide bakterilerini destekler.

Sürekli ağız kokusu nasıl giderilir?​

Bu nedenle ağız kokusuna neden olan ağız kuruluğunu önlemek için bol bol su içilmelidir. Limon kabuğu ve maydanoz: Mümkün olduğunca maydanoz, kahve tanesi ve limon kabuğu gibi kokuyu önleyici yiyecekler tüketilmeli; pastırma, sucuk gibi baharatlı yiyeceklerin hemen ardından dişler fırçalanmalıdır.
Kokulu gaz neyin belirtisi?
Yüksek lifli gıdalar tüketmek gazınızın fazla miktarda ve kötü kokulu çıkmasına neden olur. Bu durum lif içeren yiyeceklerin sindirim sisteminizde parçalanmasının uzun sürmesinden kaynaklanır. Uzun sürede parçalanan yiyecekler zamanla mayalanarak kötü kokuya neden olur. bu nedenle zamanla mayalanırlar.
Kokulu gaz neden olur?
Sindirilmeden bırakılan şey, kalın bağırsakta/kolonda sindirimin bir parçası olarak bakteri, mantar ve maya ile fermente edilir. Bu işlem metan ve hidrojen üretir ve bunlar da gaz olarak dışarı atılır. Gıda intoleransı ve Çölyak hastalığı da kötü kokulu gaza neden olabilir.
Ağız kokusunu engelleyebilmek için mide asidini yükselten baharatlı gıdalardan, süt ürünlerinden, stresten uzak durmaya çalışın. Ayrıca şeker ilavesiz sakız çiğnemekte ağız kokusuna geçici çözüm olabilir. Yemeklerin ardından karanfilli, naneli ancak şekersiz sakızlar kullanılabilir.
 
Geri
Üst