- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ağızda et parçası neden olur?
Yanak içinde çıkan ‘et parçası’ ağız içindeki küçük tükürük bezlerinden kaynaklanan kistler veya çiğneme esnasında dişler arasında sıkışan yanak mukozası olabilir. Bu konuda bilgi almak ve muayene olmak için bir KBB uzmanına başvurmanızı öneririm.Dil çatlamasına ne iyi gelir?
Dil yarasına ne iyi gelir?- Bal. Bal hem antibakteriyel özellikler gösterdiği iltihaplı bölgelerin hızla iyileşmesine yardımcı oluyor hem de yatıştırıcı özelliği sayesinde kısa sürede ağrı ve acıları dindirebiliyor.
- Lavanta yağı-su.
- Şalgam suyu.
- Kabartma tozu-su.
- Karbonat-su.
- Tuz-su.
Ağız içinde görülen yaraların oluşmasında birçok neden sayabiliriz; araya giren bazı enfeksiyonlar, sert veya sıcak yiyeceklere bağlı travmanın varlığı, çeşitli ilaçların kullanımı, bazı vitamin ve mineral eksiklikleri ya da stres gibi faktörler, bu soruna zemin hazırlayabiliyor.
Dil çatlamasına hangi doktor bakar?
Dil çatlamasına hangi doktor bakar?Ağız içi ve dil yarası için kulak burun boğaza gidilmeli. Hastalığın durumuna göre de dermatoloji bölümlerine başvurulması gerekebilir. Deri ve zührevi hastalıklar ya da cildiye olarak da geçer.
Diş eti üzerindeki et parçası nedir?
Diş eti üzerindeki et parçası nedir?Perikoronit. Diş çıkmaya çalıştığında (genellikle yirmilik diş) ancak çıkamadığında veya gömük olduğunda bazı diş eti enfeksiyonu türleri gelişebilir. Hapsolan dişin üzerinde ufak bir flep (sarkan et parçası) oluşur.
Ağız içi yaralar nasıl geçer?
Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?- Karbonat. Ağızda ortaya çıkan lezyonlar için karbonat sıklıkla kullanılır.
- Tuz. Tuzlu su ile gargara ağız yaralarının tedavisinde fayda sağlayabilir.
- Karanfil yağı Karanfil yağının ağrı dindirici özelliği bulunmaktadır.
- Aloe Vera.
- Meyan Kökü
- Hindistan cevizi yağı
- Ada Çayı
Yarık dil nasıl geçer?
Harita dil hastalığının iyileştirici bir tedavisi yoktur. Uygulanacak tedavi semptomatiktir. Tedavide genellikle kortikosteroid (kortizon, prednizon, deksametazon v.b.) ilaçlar kullanılır. Mantar ve bakteri oluşumuna yönelik antikandidal tedavi ya da antiseptik solüsyonlar kullanılabilir.Dil uyuşması için Beyin ve Sinir Hastalıkları bölümünden bir doktora randevu almakta fayda var.
Dil ile ilgili hangi doktora gidilmeli?
Dil ile ilgili hangi doktora gidilmeli?Dil yaraları genellikle iyi huylu lezyonlar olarak tanımlansa da kısa sürede iyileşmeyen dil yarası şikayetiniz varsa mutlaka bir diş hekimine veya kulak burun boğaz uzmanına başvurmanız gerekir.