AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ağızda Dağılan Sirkesiz Tuzlu Kurabiye

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ağızda Dağılan Sirkesiz Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
1 paket sole margarin (Oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 adet yumurta
Aldığı kadar un (Oldukça yumuşak lakin ele yapışmayan hamur olacak)
Yüzüne;
1 adet yumurta
Siyah susam ve beyaz susam

Ağızda Dağılan Sirkesiz Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri ekleyelim ve yoğuralım.
Denetimli bir formda unu muzu ekleyerek yoğuralım hayli yumuşak lakin ele yapışmayan hamur elde edelim.
Yoğurdumuz hamurumuzdan küçük kesimler koparıp çok ince olmayacak biçimde yuvarlayıp hal verelim.
Yüzüne yumurtamızın sarısı ve beyazını farklı kaselere alalım sarışının içine bir kaç damla sıvı yağ yahut süt damlatıp karıştıralım fırça yardımı ile form verdiğimiz kurabiyelerimizin yüzüne birazına sarışından birazına beyaz akından sürelim ve yüzüne susam serpelim.
170 derecede üstüne pembeleştirmeden altı hafif pembeleşene kadar pişirelim ve tepside soğumaya bırakalım.Ağızda kıyır kıyır dağılan uzun müddet bayatlamayan şahane tuzlular.
 
Geri
Üst