Ağızda Dağılan (Şeker Ketesi) Tanımı İçin Materyaller
1 paket baklavalık
Sosu İçin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
Üzerine Sürmek İçin
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı süt
Ortası İçin
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Ağızda Dağılan (Şeker Ketesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ortasına koyacağımız helvayı evvel kavuruyoruz.
Yağları tavaya alıp eritelim üzerine unu koyup orta ateşte karamel rengi alana kadar kavuralım fazla değil.
Ocaktan alıp parmağınızı yakmayacak kadar soğuduktan sonra şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
Yufkalara süreceğimiz sosu hazırlayalım sütü derin kabın içerisine alıp tereyağını eritip üzerine ek ediyoruz sıvı yağı ve yoğurdu karıştırıp yeterlice çırpıyoruz.
Yufkayı düz tabana alıp üzerine fırçayla sostan sürüp kenarından ortaya katlayarak ve başka tarafınıda katlanan tarafın üzerine katlayalım.
Uç kısmına helvadan koyup muska halinde katlayalım ve tepsiye dizelim ikişer yufka katlıyoruz.
Yufkayı koyacağımız yerede sostan sürüyoruz hepsi bittikten sonra en son.
2 yemek kaşığı süt ve 1 yumurta sarısını çırpıyoruz üzerine fırçayla sürüyoruz.
En son üzerine fırına koymadan şeker serpelim 190 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
Fırından çıkan keteleri tepsiden çıkarıp soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
1 paket baklavalık
Sosu İçin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
Üzerine Sürmek İçin
1 yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı süt
Ortası İçin
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
Ağızda Dağılan (Şeker Ketesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ortasına koyacağımız helvayı evvel kavuruyoruz.
Yağları tavaya alıp eritelim üzerine unu koyup orta ateşte karamel rengi alana kadar kavuralım fazla değil.
Ocaktan alıp parmağınızı yakmayacak kadar soğuduktan sonra şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
Yufkalara süreceğimiz sosu hazırlayalım sütü derin kabın içerisine alıp tereyağını eritip üzerine ek ediyoruz sıvı yağı ve yoğurdu karıştırıp yeterlice çırpıyoruz.
Yufkayı düz tabana alıp üzerine fırçayla sostan sürüp kenarından ortaya katlayarak ve başka tarafınıda katlanan tarafın üzerine katlayalım.
Uç kısmına helvadan koyup muska halinde katlayalım ve tepsiye dizelim ikişer yufka katlıyoruz.
Yufkayı koyacağımız yerede sostan sürüyoruz hepsi bittikten sonra en son.
2 yemek kaşığı süt ve 1 yumurta sarısını çırpıyoruz üzerine fırçayla sürüyoruz.
En son üzerine fırına koymadan şeker serpelim 190 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
Fırından çıkan keteleri tepsiden çıkarıp soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.