Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
2 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için;
200 gram beyaz peynir
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam

Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm sıvı materyaller karıştırıldıktan sonra şeker, tuz ve kabartma tozu eklenir.
Daha sonra denetimli bir biçimde un eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğünde hamurdan modüller alınıp, avuç içi büyüklüğünde açılır ve peynirli harç hamurun içine konulup, mekik formunda kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenip, 180 derece fansız fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Hamuru bir gece evvelce hazırlanabilir. Afiyet olsun.
Ağızda Dağılan Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst