Ağızda Dağılan Fındık Tozlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çağ bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık (un haline getirip,hamura kullandım)
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin, tereyağ kullanılıyorsanız şayet 2 yemek kaşığı fazla kullanın tereyağlı yapınca yayılıyor.)
Üzerini bulamak için;
1 su bardağı ince çekilmiş fındık, 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı tarçın karışımı.
Ağızda Dağılan Fındık Tozlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yağı, şekeri, sıvı yağı, vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Unu denetimli ekleyin (tereyağ kullanıyorsanız 2-3 yemek kaşığı fazla ekleyin tereyağ yayılabiliyor)
Yuvarlayın biçim verin.
180/-200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika).
Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca pudra şekerli fındıklı karışıma bulayın servis tabağına alın.
Ağızda Dağılan Fındık Tozlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağ yahut margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çağ bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık (un haline getirip,hamura kullandım)
4 su bardağı un (kontrollü ekleyin, tereyağ kullanılıyorsanız şayet 2 yemek kaşığı fazla kullanın tereyağlı yapınca yayılıyor.)
Üzerini bulamak için;
1 su bardağı ince çekilmiş fındık, 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı tarçın karışımı.
Ağızda Dağılan Fındık Tozlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir kaba yağı, şekeri, sıvı yağı, vanilya, kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Unu denetimli ekleyin (tereyağ kullanıyorsanız 2-3 yemek kaşığı fazla ekleyin tereyağ yayılabiliyor)
Yuvarlayın biçim verin.
180/-200 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin (yaklaşık 30-35 dakika).
Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca pudra şekerli fındıklı karışıma bulayın servis tabağına alın.
Ağızda Dağılan Fındık Tozlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı