SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
ağız ve girtlak kanserine ne iyi gelir - ağız ve gırtlak kanserine iyi gelen bitkiler - ağız ve gırtlak kanseri için ne yapılmalı
Ağız ve gırtlak kanseri, en çok erkeklerde görülen kanser türleridir. Kadınlarda görülme sıklığı, erkeklerden 2 kat daha azdır. Ağr içerisinde kızarık kabarıklıklar , yutma zorluğu ve yutkunamama gibi belirtiler, hastalığın teşhisi açından öneli belirtilerdir. Bu iki kanser türü için, fayda sağlayan şifalı bitkiler şunlardır.
Önerilen bitkilerdeki kullanım şekilleri ; Yağları sürülür ve sarılır. Suları ile gargara yapılır.
Akgünlük sakızı: Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Badem ve yağı: Yenir, ayrıca yağı bal ve sekerle karıştırılır, hem içilir, hem sürülür.
Çörek otu: Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı kullanılır.
Fıstık: Yesil kabukları yenir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Isırgan otu ve tohumu: Macunu yenir. Çayı, suyu içilir ve gargara yapılır.
İncir: Suyu ile gargara yapılır.
Kızılcık: Yenir.
Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı, suyu içilir ve gargara yapılır.
Muz : Balla yenir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Oğul otu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Sap : Suyu ile gargara yapılır
Ağız ve gırtlak kanseri, en çok erkeklerde görülen kanser türleridir. Kadınlarda görülme sıklığı, erkeklerden 2 kat daha azdır. Ağr içerisinde kızarık kabarıklıklar , yutma zorluğu ve yutkunamama gibi belirtiler, hastalığın teşhisi açından öneli belirtilerdir. Bu iki kanser türü için, fayda sağlayan şifalı bitkiler şunlardır.
Önerilen bitkilerdeki kullanım şekilleri ; Yağları sürülür ve sarılır. Suları ile gargara yapılır.
Akgünlük sakızı: Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı kullanılır.
Badem ve yağı: Yenir, ayrıca yağı bal ve sekerle karıştırılır, hem içilir, hem sürülür.
Çörek otu: Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı kullanılır.
Fıstık: Yesil kabukları yenir.
Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Isırgan otu ve tohumu: Macunu yenir. Çayı, suyu içilir ve gargara yapılır.
İncir: Suyu ile gargara yapılır.
Kızılcık: Yenir.
Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı, suyu içilir ve gargara yapılır.
Muz : Balla yenir.
Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Oğul otu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür ve sarılır.
Sap : Suyu ile gargara yapılır