AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ağız Sulandıran Kışlık Turşu Karışık Turşu Turşu Nasıl Yapılır?

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ağız Sulandıran Kışlık Turşu Karışık Turşu Turşu Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
2 kilo havuç
3 yada 4 kilo lahana
2 kilo karnabahar
2 kilo tuzlu kornişon
3 kilo tuzlu acur (Kıtı)
1 kilo tuzlu acı biber
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
1 limon
Beyaz sirke
Kırmızı sirke
3 tatlı kaşığı tuz
1 çay şekeri
Su

Ağız Sulandıran Kışlık Turşu Karışık Turşu Turşu Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bu tarifte 6 litrelik turşu bidonlara göre malzeme miktarlarımızı ayarladık.
Yıkadığımız lahanalarımızı istediğimiz boyuta keselim, havuçlarımızı soyup keselim daha sonra karnabaharları kesip kaplara bırakalım.
Ardından tuzlu kornişon, tuzlu acur (Kıtı) ve tuzlu acı biber tuzlu sudan süzüp su dökelim ardından istediğimiz boyuta kesip kaplara bırakalım.
İlk öncelikle 3 litrelik bidona malzemeler karışık bir şekilde yerleştirelim ara ara elimizle bastıralım dolduktan sonra nazikçe bastıralım.
Bidonun en üstüne şeker, sarımsak, tuz ve limon dilimi daha sonra ise maydanoz ile kapatalım.
Bir sürahiye yarım çay bardağı beyaz sirke, 1 çay bardağı kırmızı sirke ve suyu ilave edelim.
Hazırladığımız sirkeli su ile bidonu dolduralım. Daha sonra bidonun ağzını sıkıca kapatalım.
Turşularımızı serin bir yerde yaklaşık 10 gün bekletelim.
Ağız Sulandıran Kışlık Turşu Karışık Turşu Turşu Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst