Ağız Kokusunu Önleyen Gıdalar Nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
LİMON
Ağız kokusunu yok etmek için bir limonu ortadan ikiye bölüp emebilirsiniz Uygun bir ortamda değilseniz limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz

Limon

ELMA
Elma veya aynı özelliği taşıyan armut tüketimi, nefesi temizleme ve tazeleme konusunda etkili bir yöntemdir İçinde bulunan gıda lifi tükürüğü temizlemeye etkili olmakla birlikte ağızda güzel bir tat oluşturur

Elma

KARANFİL
Karanfili ağzınızda bir süre bekletirseniz bıraktığı güzel koku ağız kokunuzu bastırır Aynı zamanda karanfil, diş ve diş eti sağlığı için de faydalıdır

Karanfil



ADAÇAYI
Bir avuç adaçayını sıcak suyun içinde 15 dakika bekletin ve içine biraz nane ruhu katarak gün boyunca dinlendirin Dinlenmiş suyun içine yarısı oranında içme suyu ekleyip karıştırın ve sık sık ağzınızda çalkalayarak gargara yapın Ağız kokusundan eser kalmayacaktır

Adaçayı

MAYDANOZ
Nefesi tazeleme özelliği taşır Kebabın yanına maydanoz konulmasının sebebi aslında hoş bir görüntü vermesi veya daha renkli gözükmesi için değil, nefesinizi tazelemek içindir Maydanoz yerine taze olmak şartıyla biberiye de tüketilebilir

Maydanoz



NANE
Özellikle soğan ve sarımsak kokularını yok eden en etkili besindir Nane bulunmayan bir ortamdaysanız yanınızda her zaman naneli şeker bulundurabilirsiniz

Nane



REZENE ÇAYI
Rezene çayı da ağızdaki kötü kokuyu birebir yok eder Aynı zamanda yemek yemeden yarım saat kadar bir süre önce tüketirseniz iştahınız açılır

Rezene Çayı



YOĞURT
Gün içinde çok fazla yağlı ve kötü koku bırakabilecek yiyecekler tükettiyseniz günde 1 veya 2 kere tüketeceğiniz yoğurt ile ağızdaki kötü kokuyu yok edebilirsiniz
 
Sorry I couldn't contact the ChatGPT think tank :(
 
Geri
Üst