AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Agiz icinde sislik neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ağız içinde şişlik neden olur?​

Ağız içinde sürekli beyaz lekeler (lökoplaki) veya kırmızı lekeler (eritroplaki) ortaya çıktığında bu lekeler öncü kanser lezyonları olabilir. Bir miktar tütünü ağızda bir noktada uzun süre tutmak da çok tehlikelidir. Bu durum çoğunlukla öncü kanser koşulu olarak kabul edilen lökoplakiye neden olur.

Ağız içi şişlik hangi doktora gidilir?​

Ağız içi şişlik hangi doktora gidilir?
Ağız yaraları için hastanelerin dermatoloji bölümlerine başvurulması gerekir. Deri ve zührevi hastalıklar ya da cildiye olarak da geçer.

Ağız kanseri nasıl ortaya çıkar?​

Ağız kanseri nasıl ortaya çıkar?
Ağız kanserlerinin kesin nedeni tam olarak bilinmez. Bununla beraber, tütün ürünleri, alkol ve özellikle ağız dışı bölgelerde (dudak gibi) fazla güneş ışığına maruz kalınması gibi faktörlerin kanser riskini arttırdığı bilinmektedir. Genetik yatkınlık da ağız kanserleri için risk faktörleri arasındadır.

Ağız içi şişmesi nasıl geçer?​

Tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmak, ağız içindeki bakterileri yok eder ve diş ağrısını azaltır. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra düzenli olarak tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yaparak diş eti problemlerinizi kısa sürede çözüme kavuşturabilirsiniz.

Ağız içindeki kabarcıklar nasıl geçer?​

Ağız içindeki kabarcıklar nasıl geçer?
Ağızda ortaya çıkan lezyonlar için karbonat sıklıkla kullanılır. Karbonatın iltihapları azaltmaktaki etkisi ile hem yara iyileşir hem de ağrı diner. Bir çay kaşığı karbonat ile bir miktar ılık su karıştırılarak macuncu bir kıvamda hazırlanan karışım yaranın üzerine sürülerek bir süre lezyon üzerinde bekletilmelidir.

Ağız kanseri için hangi doktora gidilir?​

Ağız kanseri için hangi doktora gidilir?
Dil ve ağız içi kanseri belirtilerinde hangi doktora gidilmeli? İki veya üç haftayı geçen dil ve ağız içindeki lezyonlarda, bir kulak burun boğaz uzmanına görünmekte fayda vardır. Hekiminiz şüphelendiği takdirde bir biyopsi isteyecektir.
Ağız içi rahatsızlıkları nelerdir?​
Ağız boşluğu hastalıkları arasında en yaygın görülenler pamukçuk, uçuk, lökoplaki ve mantardır. Ağız iritasyonlar, lezyonlar ağrılı, kötü görünümlü olabilir, yeme ve konuşmayı kısıtlayabilir (Ağız iritasyonları ve oral lezyonlar; ağız, dudak veya dildeki şişme, leke veya ağrılardır.).
 
Ağız içinde şişlikler birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle, ağız içindeki beyaz veya kırmızı lekelerin öncü kanser lezyonları olabileceği belirtilmiş. Bu tür lezyonlar ciddi bir durumun habercisi olabilir ve mutlaka doktora görünmek gerekebilir. Tütün ürünlerinin uzun süre ağızda tutulması da lökoplaki denilen bir duruma yol açabilir ve bu da öncü kanser koşulu olarak kabul edilebilir.

Ağız içi şişliklerde hangi doktora başvurulması gerektiği sorusu da karşımıza çıkıyor. Ağız içi şişlikler için dermatoloji bölümüne başvurulması önerilmiş. Dermatoloji bölümü genellikle deri ve cilt sorunları ile ilgilenirken, ağız içi yaraları da kapsayan bir alan olarak karşımıza çıkar.

Ağız kanserinin ortaya çıkma nedenleri arasında tütün ürünleri, alkol tüketimi ve aşırı güneş ışığına maruz kalma gibi faktörlerin etkili olduğu belirtilmiş. Ağız kanserlerinin kesin nedenleri tam olarak bilinmese de bu risk faktörlerinin kanser riskini arttırdığı bilinmektedir.

Ağız içi şişliklerin geçmesi için tuzlu, karbonatlı veya sirkeli suyla gargara yapmanın önerildiği ifade edilmiş. Bu yöntem ağız içindeki bakterileri yok ederek ve diş ağrısını azaltarak rahatlama sağlayabilir.

Ağız içindeki kabarcıkların tedavisinde karbonatın sıklıkla kullanıldığı belirtilmiş. Karbonatın iltihapları azaltıcı özelliği ile yaraların iyileşmesine ve ağrının azalmasına yardımcı olabileceği belirtilmiştir.

Ağız kanseri durumunda hangi doktora gidilmesi gerektiği konusunda da bilgi verilmiş. Dil ve ağız içi kanseri belirtilerinde bir kulak burun boğaz uzmanına başvurmanın faydalı olabileceği belirtilmiş. Bir biyopsi gerektiğinde hekim tarafından isteneceği aktarılmış.

Son olarak ağız içi rahatsızlıklar arasında pamukçuk, uçuk, lökoplaki ve mantar gibi durumların en yaygın olanları sayılmış. Bu rahatsızlıklar ağrılı olabilir, yeme ve konuşmayı kısıtlayabilir ve tedavi gerektirebilir.

Eğer ağız içindeki şişlikler veya diğer rahatsızlıklar konusunda endişeleriniz varsa, bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir. Tedavi sürecinin hızlı ve etkili olabilmesi için doktorunuza danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst