AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Agiz ici dikislere ne iyi gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ağız içi dikişlere ne iyi gelir?​

Ağzı içinde bulunan yara bölgesi ulaşılabilir konumda ise dikişlerin üzeri yumuşak temiz bir pamuk ile silinebilir. Pamuğu ağız gargarasına batırıp uygulamak da iyi bir çözümdür. Sigara, alkol, baharatlı yiyecekler, asitli yada sıcak içecekler ağız mukozasında kimyasal ve termal travmalara yol açar.

Ameliyattan sonra iç dikişler ne zaman iyileşir?​

Yaranın iyileşme süreci, kişiden kişiye değişse de ortalama 2 hafta içerisinde toparlanmış olur.

Dikiş uzun süre kalırsa ne olur?​

Dikiş uzun süre kalırsa ne olur?
Emilemeyen cerrahi dikişler erken çıkarılırsa ayrılma meydana gelebilir ve skar doku yayılabilir. Öte yandan, cerrahi dikişler gereğinden geç çıkarılırsa, yara izi, enfeksiyon ve iltihaplanma veya tahriş gibi otoimmün tepkiler oluşabilir.

Emilebilen dikişler ne zaman düşer?​

Sık kullanılan sentetik emilebilir sütürler Gerilme direnci 2 haftada 0’a düşer, 3 haftada kaybolur. 90-120 günde hidrolize olur.

Dikiş atılan dişe ne iyi gelir?​

Dikiş atıldıysa 1 hafta sonra dikişlerinizi aldırın. Zor çekimleri takiben şişliği önlemek için ilk 24 saat bölgeye 20 dakikalık aralıklarla soğuk uygulayın. 24 saatten sonra ise sıcak uygulayın. Genellikle şişlik 48 saat sürer.

Dikiş ağrısına ne iyi gelir?​

Dikiş ağrısına ne iyi gelir?
Sulandırılmış Baticon veya Rivanölle pansuman, Enfeksiyon riski varsa Rif ampül, bactroban krem, fucidin kremler pansuman, Ağrı hisseden ve derin kesisi olan hastada vaginorm krem veya madegassol krem.
Iç dikişler ne zaman erir?​
Estetik dikiş sırasında kullanılan iplerin ameliyat sonrasında alınması gerekmez. Bu ipler bir süre sonra kendiliğinden erir. Estetik dikiş iplerinin erime süresi, işlemde kullanılan malzemeye göre değişir. Bazı dikişler 15-20 günde erirken, bazı dikişlerin tamamen erimesi 6-7 ayı bulabilir.
Ameliyat iç dikişlerinin açılması nasıl anlaşılır?​
Aradaki açıklık az da olsa yeniden dikiş atma işlemi gerekebilir.Cilt kesisi yapılan kısımda yara kenarları bitişik durmuyorsa ve aradan cilt altı sarı doku kendini belli ediyor ise ve sıvı geliyorsa o zaman dikişlerde açılma olduğu anlaşılabilir.

Dikiş patlaması nasıl anlaşılır?​

Dikiş patlaması nasıl anlaşılır?
Cilt kesesi yapılan alanda yara kenarları bitişik görünmüyorsa, Cilt dikişleri arasından cilt altı sarı doku görünüyorsa, Dikişlerin olduğu yerden sıvı geliyorsa, Dikiş yerlerinde oldukça çok ağrı varsa dikişler açılmış olabilir.

Dikiş aldırmak can acıtır mı?​

Dikiş alma işlemi ağrısız ve basit bir operasyondur.

Dikiş atılan yere ne zaman yıkanır?​

-Yaranın yeri, durumu, genişliği gibi faktörler göz önüne alınarak, dikiş sonrası 48-72 saat ıslatılmamalı ve yıkanmamalıdır. Cildin en üst tabakasının iyileşmesi bu sürede tamamlanır.

Eriyen dikiş ipleri ne kadar sürede erir?​

Eriyen dikiş ipleri ne kadar sürede erir?

Dişe atılan dikiş kendiliğinden düşer mi?​

Dikiş yada dikişler var mıdır? İlgili bölgede, operasyon sonrası 3-5 haftalık süreçte kendiliğinden eriyen yada operasyon sonrası 7-10.günlerde hekim tarafından alınması gerekli dikişler mevcuttur.

Dikiş attıktan sonra ağrı olur mu?​

Ameliyat sonrasında ilk 4 gün ameliyat yerinde ısı, kızarıklık, renk değişiklikleri, ağrı ve ödem görülmesi normaldir. Bu değişiklikler yara iyileşmesinin inflamasyon (yangı) fazına denk gelir. Kesi üzerinde yeni epidermis denilen cilt üst tabakasının oluşumu operasyon sonrası 72’nci saatte tamamlanır.
 
**Ağız içi dikişlere ne iyi gelir?**
Ağız içinde bulunan yara bölgesi için dikişlerin üzerini yumuşak ve temiz bir pamukla silmek iyi bir yöntemdir. Pamuğu ağız gargarasına batırıp uygulamak da faydalı olabilir. Ayrıca sigara, alkol, baharatlı yiyecekler, asitli veya sıcak içecekler tüketmekten kaçınmak önemlidir çünkü bu maddeler ağız mukozasında kimyasal ve termal travmalara neden olabilir.

**Ameliyattan sonra iç dikişler ne zaman iyileşir?**
Yaranın iyileşme süresi kişiden kişiye farklılık gösterebilse de genellikle ortalama 2 hafta içinde toparlanır.

**Dikiş uzun süre kalırsa ne olur?**
Uzun süre kalan dikişlerde, erken çıkarılması durumunda ayrılma meydana gelebilir ve skar doku yayılabilir. Diğer yandan, uzun süreli dikişlerin geç çıkarılması durumunda yara izi, enfeksiyon, iltihaplanma veya tahriş gibi otoimmün tepkiler ortaya çıkabilir.

**Emilebilen dikişler ne zaman düşer?**
Sık kullanılan sentetik emilebilen sütürlerin gerilme direnci genellikle 2 haftada 0'a düşer, 3 haftada tamamen kaybolur ve 90-120 gün içinde hidrolize olur.

**Dikiş atılan dişe ne iyi gelir?**
Dikiş atıldıysa genellikle 1 hafta sonra dikişler alınır. Zor çekimler sonrasında şişliği önlemek için ilk 24 saat boyunca bölgeye aralıklarla 20 dakikalık soğuk uygulaması yapılabilir. 24 saat sonrasında ise sıcak uygulama tercih edilebilir.

**Dikiş ağrısına ne iyi gelir?**
Sulandırılmış Baticon veya Rivanölle pansuman yapmak, enfeksiyon riski varsa Rif ampül, bactroban krem, fucidin kremlerin pansuman olarak kullanılması önerilebilir. Ayrıca ağrı hissi olan hastalarda ve derin kesi durumlarında vaginorm krem veya madegassol krem kullanılabilir.

**İç dikişler ne zaman erir?**
Estetik dikişler için kullanılan ipler genellikle ameliyat sonrasında alınması gerekmez çünkü bu ipler belirli bir süre sonra kendiliğinden erir. Erime süresi işlemde kullanılan malzemeye göre değişebilir, bazı dikişler 15-20 günde erirken bazıları 6-7 ayı bulabilir.

**Ameliyat iç dikişlerinin açılması nasıl anlaşılır?**
Cilt kesisi yapılan kısımda yara kenarları bitişik durmuyorsa, cilt altı sarı doku kendini belli ediyorsa ve sıvı geliyorsa, bu durumda dikişlerin açılma ihtimali olabilir ve yeniden dikiş atılması gerekebilir.

**Dikiş patlaması nasıl anlaşılır?**
Dikiş patlaması durumunda cilt kesesi yapılan alanda yara kenarları bitişik görünmeyebilir, cilt altı sarı doku görünebilir, dikişlerin olduğu yerden sıvı gelebilir ve şiddetli ağrı olabilir. Bu belirtiler dikişlerin açıldığını gösterebilir.

**Dikiş aldırmak can acıtır mı?**
Dikiş alma işlemi genellikle ağrısız ve basit bir operasyondır.

**Dikiş atılan yere ne zaman yıkanır?**
Yaranın durumuna göre, genişliğine bağlı olarak dikişlerin alındığı sonrası 48-72 saat boyunca yıkanmamalı ve ıslatılmamalıdır. Cildin iyileşme süreci tamamlanana kadar dikiş atılan bölgeye dikkat edilmelidir.

**Eriyen dikiş ipleri ne kadar sürede erir?**
Eriyen dikiş iplerinin erime süresi genellikle dikişin tipine ve işlemde kullanılan malzemeye göre değişir.

**Dişe atılan dikiş kendiliğinden düşer mi?**
Dişe atılan dikişler genellikle operasyon sonrası 3-5 hafta içinde kendiliğinden eriyebilir ya da 7-10 günler arasında hekim tarafından alınması gerekebilir.

**Dikiş attıktan sonra ağrı olur mu?**
Ameliyat sonrasında ilk günlerde ameliyat yerinde ısı artışı, kızarıklık, renk değişiklikleri, ağrı ve ödem gibi değişiklikler normaldir. Bu belirtiler yara iyileşmesinin inflamasyon aşamasına denk gelir. Operasyon sonrası 72. saatte cilt üst tabakasının tamamen iyileşmesi beklenir.
 
Geri
Üst