Agirlik cokmesi neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
222.417
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ağırlık çökmesi neden olur?​

Yoğun karbonhidratlı besinler tüketildiğinde kan şekerinde artış olur. Bu besinleri yediğinizde serotonin üretimi artar bu da ağırlık çökmesi dediğimiz uyku haline hatta uyuklamalara neden olur.
Aşırı yorgunluğun sebebi ne olabilir?
Kronik yorgunluğun nedenleri kişinin yaş grubuna göre de değişiklik gösterebilir. Genç insanlarda iş stresi, kansızlık, depresyon veya düşük tansiyon gibi sebepler yorgunluğa neden olurken, daha yaşlılarda diyabet, börek, kalp ve karaciğer sorunları da yorgunluğa neden olabilir.
Aşırı Yorgunluk nasıl geçer?
Şekerleme yapmak, spor sonrası istirahat, yürüyüş yapmak vücut yorgunluğunuzu en aza indirir. Mate ve nane yapraklarıyla demlenen çay, uyarıcı etkiye sahip olup birkaç kabuk tarçınla kan şekerinizi dengeleyerek daha enerjik hissetmenizi sağlar. Bununla birlikte yeşil ve beyaz çay içmek vücut yorgunluğunu azaltır.

Üzerine ağırlık çökmesi ne demek?​

Gece uyanıp, hareket edemez bir halde, üzerinde büyük bir ağırlık varmış gibi öylece kalakalmak. Buna tıpta uyku felci denir, uyku bozukluğu (parasomni) türlerinden biridir. Bu esnada hareket kısıtlanmasının yanı sıra birçok duyuyu etkileyen halüsinasyonlar da görülür.
Ağırlık basması ne demek?
1) gevşeklik ve uyku gelmek; 2) ağır bir hava kaplamak; 3) sessizlik oluşmak: “Yavaş yavaş bir ağırlık çöktü.
Yataktan düşme hissi neden olur?
Oldukça yaygın olan bu hisse beyindeki iki bölgenin kontrol çatışması neden oluyor. Bunu bir rüyanın parçasıymış gibi algılıyorsak boşlukta düşüyormuş hissi oluşur; buna hipnik seğirme denir. Beynimiz uyku için çevreyle bağlantısını keserken ortaya çıkan bir çatışmanın göstergesidir bu.

Halsizlik yorgunluk neden olur hangi doktora gidilir?​

Kronik yorgunluk belirtileri yaşayan kişilerin sağlık kuruluşlarının iç hastalıkları (Dahiliye) bölümüne gitmeleri gerekir. Uzman doktor gerek görürse romatoloji, fiziksel tedavi ve rehabilitasyon, endokrinoloji gibi bölümlere de yönlendirebilir.
 
Geri
Üst