Agir yuk kaldirdim belim agriyor ne yapmaliyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ağır yük kaldırdım belim ağrıyor ne yapmalıyım?​

Bel ağrısı çekince ayağa kalkmak ve hareket etmek zor olabilir. Bununla birlikte, kısa bir yürüyüş, yoga, yüzme veya hafif derecede başka bir sportif aktivite sıklıkla bel ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Egzersiz, gergin kasları gevşetir ve beynin doğal ağrı kesicileri olan endorfin salınımını uyarır.

Belin sol kismi neden Agrir?​

Belin sol arka kısmında yaşanan ağrılar genellikle ani hareketler, bazı kadın hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları ve el fıtığı gibi nedenlere bağlı olarak gelişmektedir. Bununla birlikte ters hareketlerde bulunma ve yanlış oturma biçimleri belin sol tarafında ve sol bacakta ağrıya neden olabilmektedir.
‘Ciddi bir travma ve kırık şüphesi varsa yerimizden kıpırdamadan yardım çağırmalıyız. Düşme sonrası gelişen yumuşak doku zedelenmelerinde istirahat, soğuk uygulama ve bandajlama yapmak gerekir.
Belimin sol tarafı ağrıyor hangi doktora gitmeliyim?
Bel ağrısı yaşayan kimselerin gitmesi gereken bölüm ortopedidir. Ortopedi bölümü insan vücudunda kas, kemik ve sinirleri inceleyen bölümdür. Bel bölgesindeki sorunlar için akla gelen ilk hastane birimidir.
Sol taraf sırt ağrısı neden olur?
Sol sırt ağrısı nedenleri olarak sayabileceğimiz durumlar arasında ise üreme organlarında oluşabilecek hastalıklar, böbrekle ilgili hastalıklar ve bağırsakla ilişkili hastalıklar yer almaktadır. Bunların yanında boyun bölgesinde oluşan fıtıklar da sırt ağrısını tetikleyen sebeplerden birisi olabilir.

Ağır kaldırırken nelere dikkat edilmeli?​

Ağır kaldırırken nelere dikkat etmek gerekir?

Ağır kaldırmak rahime zarar verir mi?​

Yaşlanma ve menopoz pelvik taban yapılarının daha da zayıflamasına neden olur. Pelvik taban üzerinde artmış basınca neden olan fazla kilo, kronik öksürük de bir etken. Ağır kaldırma, kronik kabızlık ve fazla ıkınma gibi durumlar çalışma alanlarında işçi kadınların pelvik organ sarkması yaşamalarına neden olabilir.
Buz. Buz tedavisi et ezilmesi ve morarmaya karşı olarak ilk uygulanan tedavi şeklidir. Buz doğrudan et ezilmesine karşı etki eder ve şişmeyi engeller.

Geri