AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Agir metaller nelerdir Kimya?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ağır metaller nelerdir Kimya?​

Bilimde, özgül ağırlığı 4’ten büyük kimyasal elementlere “ağır metal” adı verilir. Ağır metaller vücudun az da olsa ihtiyaç duyduğu “çinko, bakır, alüminyum, krom, demir, manganez” gibi elementler ile vücudun hiç ihtiyaç duymadığı “kurşun, cıva, arsenik ve kadmiyum” gibi metallerdir.

Ağır metal Şelasyonu nedir?
Şelasyon; damar sertliği bağışıklığın kuvvetlendirilmesi dokuların kendini yenilemesini engelleyen bu ağır metallerin dolaşıma katılarak vücuttan atılmasını sağlar. Bu yöntemle hafızada berraklaşma, kramplar ve zor iyileşen diyabetik bacak yaralarında düzelmeler olur.

Vücutta ağır metal temizliği nasıl yapılır?​

Kemik suyu: Vücuttaki kurşun, cıva gibi ağır metallere bağlanarak vücuttan atılmalarını sağlar. Yemeklerinizi kemik suyuyla pişirin. Kişniş otu: Özellikle cıvayı vücuttan atmada son derece etkili bir detoks ajanıdır. Ev yoğurdu: Yoğurt vücuttan ağır metallerin atılmasına yardımcı olur.
Şelasyon nedir Farmakoloji?
Bir metal iyonunun büyük bir molekül ile bağlanarak çözünür bir kompleks oluşturması; şelasyon tedavisi EDTA (etilen diamin tetraasetik asit) gibi büyük molekülleri kullanarak dokularda bulunan fazla metallerin (kurşun veya demir gibi) uzaklaştırılıp atılmasını sağlayan tedavi şeklidir.

Ağır metallerin insan vücudundaki etkileri nelerdir?​

Hafıza kaybı, Alzheimer, Parkinson hastalığı, akciğer, kan ya da pankreas kanserleri, osteoporoz, böbrek veya karaciğer yetmezliği ve kısırlık gibi önemli rahatsızlıklara neden olabilen ağır metaller kan ve idrar testleri ile belirlenerek uygun tedavi ile kontrol altına alınabiliyor.
Şelasyon nasil yapilir?
Damar yoluyla EDTA (etilen diamin tetra asetik asit) verilir. Çok kez vitamin B, C, magnezyum ve çinko birlikte verilir. Uygulama haftada 2 defa yapılır ve bu işlem ortalama 2- 3 saat sürer. Ayrıca şelasyon işlemleri ağızdan veya fitil yoluyla da yapılabilir.

Şelasyon nedir ve ne işe yarar?​

Şelasyon kelime anlamı olarak, metallerin bağlanarak atılması demektir. Şelasyon tedavisi vücutta bulunan ağır metallerin uzaklaştırılması yöntemidir. Demir, kurşun, kadmiyum, civa gibi ağır metaller bu yöntemlerle atılabilir.
 
Geri
Üst