AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Agir hasarli binalar ne olacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ağır hasarlı binalar ne olacak?​

Bir binaya ağır hasarlı verilmişse sonrasında ne olacak? Ağır hasarlı bina sahiplerine 7269 Sayılı Yasa kapsamı ve şartlarında yeni konut yapılması mümkün olacaktır. Ağır hasarlı tespit edilen binalar hemen boşaltılarak, hasar tespit sürecinin tamamlanması sonrasında hemen yıkılacaktır.
Depremde hasar gören evler ne yapmalı?
Konutları zarar gören depremzedelere geçici ve kalıcı olmak üzere iki çeşit yardım yapılabilmektedir. Bunlardan ilki geçici barındırma yardımı, ikincisi ise kalıcı konut veya inşaat kredisi yardımıdır.

Orta hasarlı bina kiraya verilebilir mi?​

Orta hasarlı binalar kiraya verilebilir mi? Bu konu ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hasarlı binalar için harekete geçti. Yapılan çalışmalar kapsamında orta hasarlı yapılarda bulunan aksaklıklar giderilmeden orta hasar kaydı olan binaların kiraya verilmesinin önüne geçilecek.
Depremde evi Yıkılanlara devlet ev veriyor mu?
“Evi tamamen yıkılanlara toplam 41 bin lira yardım yapılacak. Orta hasarlı ev sahiplerine 5 bin lira ödenecek verilecek. 27 bin lira da güçlendirme kredisi vereceğiz. Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek.
Riskli Yapılar – Alo 181.
Izmir orta hasarlı binalar ne olacak?
İzmir’de binalara karne verilecek! İzmir depreminde hasar gören 7 bin 500 orta hasarlı bina için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut sahiplerine, “Güçlendirilmezse bir yıl sonra yıkarız” dedi. Vatandaşların mağdur olmaması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adım attı.

Depremzedelere ev verilecek mi?​

Yapılan konutların ardından gerçekleşen kurada evler dar gelirli ailelere dağıtıldı. Ancak 2020 yılında Sivrice merkezli meydana gelen 6.8’lik deprem sonrasında dar gelirli aileler için yapılan evlere depremzedeler yerleştirildi.
Hasarlı bina ihbarı nereye yapılır?

Geri