- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Agile metodu nedir avantajlari ve dezavantajlari nelerdir bahseder misiniz?
Agile (çevik) yöntem, yazılım geliştirmede kullanılan proje yönetimine özel bir yaklaşımdır. Bu yöntem ekiplerin yazılım geliştirme süreçlerinin öngörülemezliğine cevap vermesine yardımcı olur. Genellikle sprint olarak bilinen artımlı, yinelemeli iş dizilerini kullanır.Çevik yazılım geliştirme metodu hangi durumlarda kullanılabilir?
Hangi Durumlarda Kullanılabilir? Bu metotların kullanılmasının en uygun olduğu durumlar şunlardır: Projenin yazılım evresinde müşteriden gelebilecek talep değişikliklerinin tahmin edilemez olmasıÇevik çalışma modeli nedir?
Çevik Yaklaşım’da, farklı disiplinlerde uzman bireylerden oluşan ve hedefleri net olan küçük takımlar, sorunları modüler parçalara bölerek ve her adımda öğrendikleriyle iyileştirmeler yaparak ilerlerler. Son kullanıcıyı her zaman işin merkezine koyan Çevik Yaklaşım’ı, iteratif bir çalışma süreci olarak tanımlıyoruz.
Agile metodolojisi nedir?
Agile Metodolojisi (çevik yöntemler) yazılım sistemlerindeki genel giderlerin azaltılmasını sağlayan ve büyük değişikliklere neden olmadan istenilen değişikliklere hızlı bir şekilde cevap verebilmeyi amaçlayan yazılım geliştirme yöntemidir.
Agile organizasyon nedir?
Agile yani çevik organizasyon, artık hiyerarşik yapıdan, yukarıdan aşağıya yönetimden, departmanların oluşturduğu silolardan sıyrılıyoruz demek. Agile yönetim anlayışında; değişimi, pazarın ve müşterilerimizin taleplerini algılayan, buna göre baştan sona her yönüyle işi sonuca ulaştıran ekipler oluşturuyoruz.Agile modelinin geliştirilmesine neden ihtiyaç duyulmuştur?
Agile Modellemenin amacı; geleneksel modelleme yöntemlerinden daha esnek bir tavır içinde, yazılım geliştirme projeleri üzerinde uygulanabilecek değerler, ilkeler ve uygulamalarda birleşmektir.Çevik yazılım süreci nedir?
Çevik yazılım geliştirme; yinelemeli (iterational) olarak yazılım geliştirme sürecinin aktivitelerinin uygulanması ve tedrici (incremental) olarak yazılım ürününün doğru bir şekilde, değişime açık, Agile(Çevik) Birliği’nin oluşturduğu değerler ışığında prensiplerini uygulayarak geliştirilmesidir.
Yazılım geliştirme modellerinden şelale modeli nedir?
Şelale yönteminde (yaygın kullanılan adı Waterfall Model) yazılım geliştirme süreci analiz, tasarım, kodlama, test, sürüm ve bakım gibi safhalardan oluşur. Geleneksel yazılım metotlarında bu safhalar şelale modelinde olduğu gibi doğrusal olarak işler.
Çevik Yönetim Sistemi nedir?
Atik ya da çevik proje yönetimi (Agile), basit prensiplere dayanan proje yönetim metodolojilerinin genel adıdır. Proje ekibi, düzenli aralıklarla nasıl daha etkili ve verimli olabileceğinin üzerinde düşünür, davranışlarını buna göre ayarlar ve düzenler.Agility ne demek?
Kelime anlamı Türkçede çevik olan Agile kelimesinin kökeni, İngilizcede çeviklik anlamına gelen Agility kelimesidir. Agility/çeviklik, değişen koşullara hızlı ve kolay cevap verme kabiliyeti demektir.Agile metodolojisi ne ile başlar?
AGILE(ÇEVİK) Prensipleri – İlk önceliğimiz kaliteli yazılımı müşteriye teslim edebilmektir. Bu projenin ilk aşamalarından itibaren sürekli teslimlerle yapılır ve müşterinin yazılımı çok önceden kullanmaya başlayarak deger sağlamasına olanak sağlanır.
Agile ve Waterfall nedir?
Agile(Çevik) Yaklaşımı Nedir? Tüm ihtiyaçları başta belirlenen ve analiz edilen projenin işi parçalara bölerek bitirmesi esasına dayanan bir yaklaşımdır. Agile metodu değişime hızlı cevap veren bir yaklaşım türüyken Waterfall yaklaşımını değişime geç cevap veren bir metottur.