AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Agah Oktay Güner

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Balıkesir Milletvekili-ANAP BAYBURT – 1937, Fikri, Seher – Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, TODAİE, Fransız Planlama Y.O., Paris Sorbonne Üniversitesi Ekonomi Bölümü Doktora – Fransızca – Ekonomi Dr, Avukat – DPT Daire Başkanı, Ankara Ticaret Odası Genel Sekreteri, Ticaret Bakanlığı Müsteşarı, Öğretim Üyesi, Milli Prodüktivite Merkezi Yön. Kur. Bşk. V., Özel Sektörde Ekonomi Danışmanı ve Yön. Kur. Üyesi, Köşe Yazarı – V inci Dönem Konya, XX nci Dönem Ankara Milletvekili – Ticaret, Kültür Eski Bakanı – Evli, 5 Çocuk.

Agah Oktay Güner, Türk siyasetçi ve akademisyen olarak çeşitli görevlerde bulunmuş bir isimdir. 1937 yılında Bayburt'ta doğan Güner, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Aynı zamanda Fransız Planlama Yüksek Okulu ve Paris Sorbonne Üniversitesi'nde Ekonomi alanında doktora yapmıştır. Fransızca bilen Güner, bir dönem de avukatlık yapmıştır.

Kariyerinde çeşitli önemli görevler üstlenen Agah Oktay Güner, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Daire Başkanlığı, Ankara Ticaret Odası Genel Sekreterliği, Ticaret Bakanlığı Müsteşarlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca öğretim üyesi olarak da akademik alanda yer almış ve Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Ankara Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev yapmış ve Ticaret ve Kültür Bakanlıklarında bakanlık görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca özel sektörde ekonomi danışmanlığı ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde de bulunmuştur.

Agah Oktay Güner'in evli olduğu ve 5 çocuğu olduğu bilgisi de paylaşılmıştır. Türk siyasetine ve ekonomisine katkı sağlamış önemli isimlerden biri olarak tanınan Güner, geniş alanlarda hizmet vermiş ve kariyerinde çeşitli başarılar elde etmiştir.

Geri