- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Ağaçlar neden iğne yapraklı olur?
Aynı zamanda kış aylarında toprağın donması ile birlikte meydana gelen kar kırmasını ve fizyolojik kuraklık tehlikesini önleme özellikleri bulunur. İğne yapraklı ormanlar, yapraklı ağaçları da içinde bulundurduğu için kısa vejetasyon devresinde iğne yapraklı ağaçlara büyük bir fayda sağlarlar.Iğne yapraklı ağaçlar neden yapraklarını dökmez?
İğne yapraklı ağaçların yapraklı, geniş yapraklı ağaçların yapraklarına kıyasla çok daha kalındır ve kütin isimli mumsu bir tabaka ile kaplanmıştır. Bu da, soğuğa karşı direncini artırır kış aylarında çok elzem olan su kaybını önlemiş olurlar.Dişbudak ağacı iğne yapraklı mı?
Dişbudak ağacı iğne yapraklı mı?Geniş yapraklı ağaçlar genel olarak yapraklarını sonbaharda dökerler, kışın çıplak kalırlar ve İlkbaharda tekrar yaprak açarak yaşamlarına devam ederler. Bu türlere örnek olarak Meşe Kayın, Gürgen, Kestane, Kızılağaç, Kavak, Karaağaç, Dişbudak, Ihlamur, Ceviz, Çınar verilebilir.
Geniş yapraklı ormanlar nerede görülür?
Geniş yapraklı ormanlar nerede görülür?Bu ormanlar, Kafkasya, Himalayalar, Güney Avrupa, Avustralasya, Güney Güney Amerika ve Uzak Doğu Rusyası’nda küresel olarak farklı bazı ekolojik bölgeler ile Orta Çin ve Doğu Kuzey Amerika’da en zengin ve en belirgin olanıdır.
Geniş yapraklı ağaçlar en çok hangi bölgede?
Geniş yapraklı ağaçlar genellikle yağmur ormanlarında görülmektedir. Aynı zamanda dünya genelinde en fazla Amazon ve Kongo havzalarında rastlanılmaktadır. Geniş yapraklı ağaçlar ülkemizde ise en fazla Batı Karadeniz bölgesinde yer almaktadırlar.Geniş yapraklı ağaçlar hangi Biyom?
Ilıman geniş yapraklı ve karma ormanlar, geniş yapraklı ağaç ekolojik bölgeleri ve kozalaklı ve geniş yapraklı ağaç karma iğne yapraklı orman ekolojik bölgeleri ile Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından tanımlanan ılıman iklim karasal habitat türüdür.İğne yapraklı ağaçlar hangi iklimde yetişir?
İğne yapraklı ağaçlar hangi iklimde yetişir?Kışların uzun ve soğuk, yazların kısa ve serin geçtiği sert karasal iklim bölgelerinde görülür.