AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ag saldirisi nedir?

Editör

Yeni Üye

Ağ saldırısı nedir?​

Ağ saldırısı, bir uzak bilgisayarın işletim sistemine zorla girme girişimidir. Suçlular işletim sistemi üzerinde kontrol sahibi olmak, hizmetin işletim sistemini reddetmesine neden olmak veya hassas bilgilere erişmek için ağ saldırıları girişiminde bulunur.

Bilgisayar ve Ağ Güvenliği Nedir?​

Ağ güvenliği tanımı Ağ güvenliği, çok sayıda teknoloji, cihaz ve süreci kapsayan geniş kapsamlı bir terimdir. En basit haliyle, yazılım ve donanım teknolojilerinden faydalanarak bilgisayar ağlarının ve verilerin bütünlük, gizlilik ve erişilebilirliğini korumak için tasarlanmış bir kurallar ve yapılandırmalar dizisidir.

Kablosuz ağ güvenliği çeşitleri nelerdir?​

Kablosuz ağ güvenliği çeşitleri nelerdir?
Kablosuz Ağlar İçin Güvenlik Nedir?
- WEP (Wired Equivalent Privacy) Kabloluya Eşdeğer Şifreleme Türü;
- WAP (Wi-Fi Protected Access) Kablosuz Korumalı Erişim Şifreleme Türü;
- WPA2 (Wi-Fi Protected Access) Kablosuz Korumalı Erişim Şifreleme Türü;
- Wpa3 (Wi-Fi Protected Access) Kablosuz Korumalı Erişim Şifreleme Türü;

Kablosuz ağa nasıl Sızılır?​

Kablosuz ağa nasıl Sızılır?
Kablosuz Ağ Saldırı Yöntemleri
- Bir ev veya işletme içerisinde kullanılan modemin ve diğer ağ cihazlarının, herkese açık ve kolay erişilebilir bir noktada bulunması.
- Kablosuz ağ da ve kablosuz ağın web arayüzünde fabrika çıkışlı olarak standart gelen SSID, kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin değiştirilmeden kullanılması.

Bilgisayar ağ güvenliği nasıl sağlanır?​

Ağ Güvenliği Nasıl Sağlanır?
- Güvenlik Duvarı (Firewall): Firewall genel olarak yerel ağınızla dış ağ arasındaki güvenliği sağlayan kontrol cihazları olarak bilinir.
- VPN (Virtual Private Networks)
- Web Filtreleme çözümleri (URL Filtering)
- Güçlü Tanılama (Strong Authentication)

Ağ ve Bilgi Güvenliği Nedir?​

1.2.1 Bilgisayar Ağ ve Bilgi Güvenliği Bilgi güvenliği ya da daha geniş anlamıyla siber güvenlik bilgilerin izinsiz erişimlerden, kullanımından, açığa çıkarılmasından, imha edilmesinden, değiştirilmesinden veya zarar verilmesinden korunma işlemidir.

Ağ saldırısı, bir uzak bilgisayarın işletim sistemine zorla girmeye çalışma eylemidir. Bu saldırıların amacı genellikle işletim sistemi üzerinde kontrol sağlamak, hizmetin işletim sistemini reddetmek veya hassas bilgilere erişmektir. Suçlular, bu saldırıları genellikle bilgisayar ağlarını hedef alarak gerçekleştirir.

Ağ güvenliği, birçok teknoloji, cihaz ve süreci kapsayan geniş bir terimdir. Temel olarak, yazılım ve donanım teknolojilerini kullanarak bilgisayar ağlarının ve verilerin bütünlüğünü, gizliliğini ve erişilebilirliğini korumak için tasarlanmış bir dizi kural ve yapılandırmadan oluşur.

Kablosuz ağ güvenliği çeşitleri arasında şunlar bulunmaktadır:
1. WEP (Wired Equivalent Privacy) - Kabloluya Eşdeğer Gizlilik
2. WPA (Wi-Fi Protected Access) - Kablosuz Korumalı Erişim
3. WPA2 - Wi-Fi Protected Access 2 - Kablosuz Korumalı Erişim 2
4. WPA3 - Wi-Fi Protected Access 3 - Kablosuz Korumalı Erişim 3

Kablosuz ağlara sızmanın bazı yöntemleri şunlardır:
1. Modem ve diğer ağ cihazlarının herkese açık ve kolay erişilebilir bir noktada bulunması.
2. Fabrika ayarlarına göre standart SSID, kullanıcı adı ve şifre bilgilerinin değiştirilmeden kullanılması.

Bilgisayar ağ güvenliğini sağlamanın bazı yolları şunlardır:
1. Güvenlik Duvarı (Firewall): Yerel ağ ile dış ağ arasındaki güvenliği sağlayan kontrol cihazı.
2. VPN (Sanal Özel Ağlar)
3. Web Filtreleme Çözümleri (URL Filtreleme)
4. Güçlü Tanımlama (Güçlü Kimlik Doğrulama)

Bilgi güvenliği veya siber güvenlik, bilgilerin izinsiz erişim, kullanım, ifşa, imha, değiştirme veya zarar verilmesinden korunma sürecidir. Bu süreç, önemli bilgilerin güvenliğinin sağlanmasını amaçlar.

Geri