AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ag cihazi yonlendirici AP nasil acilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ağ cihazı yönlendirici AP nasıl açılır?​

Yönlendiricinin ayarlar sayfasında ilk kez oturum açtığınızda otomatik olarak Hızlı İnternet Kurulumu (QIS) sayfasına yönlendirilirsiniz. Ya da Yönetim -> Çalışma Modu sekmesine gidin, Erişim Noktası(AP) modu öğesine ve ardından Kaydet öğesine tıklayın.

Yönlendirici AP nedir?​

Yönlendirici AP nedir?
AP modunda yönlendirici, kablosuz sinyalinin kapsama alanını diğer ağ istemciler için genişletmek amacıyla bir Ethernet kablosu aracılığıyla kablosuz yönlendiriciye bağlar. Bu modda, güvenlik duvarı, IP paylaşımı ve NAT özellikleri varsayılan olarak devre dışı bırakılmıştır.

Yalıtılmış AP nedir?​

7. Yalıtılmış IP Ayarla: Bu ayar etkinleştirildiğinde kablosuz istemciler ya da cihazlar birbiriyle iletişim kuramayacaktır. Misafir kullanıcıları ağınıza sıklıkla giriş yapıyorsa bu ayarı kullanmak isteyebilirsiniz.

AP izolasyonu ne işe yarar?​

AP izolasyonu ne işe yarar?
AP Isolation, bazen Client Isolation veya Wireless Isolation olarak da bilinir. AP Isolation, kablosuz ağdaki bir cihazı, aynı ağdaki başka bir cihazın saldırılarından korumak için kullanılan yöntemlerden biridir.
WDS Bridge nedir?​
1.Bridge WDS Mode Birden fazla bağlantıyı karşılayan fakat bunları tek bir merkez noktada toplayan cihazdır. Bir WDS Bridge cihazı kendisinden sonra bir tekrarlama işlemi yapamaz. Bridge bağlantısı ile internet ve ağ paylaşımı, Ethernet kablosu ile routerların birbiriyle bağlanmasıyla sağlanır.

Access modu nedir?​

Access modu nedir?
AP Mode (AP Modu): Router’ın bir erişim noktası veya bir köprü olarak kullanılıp kullanılmayacağını belirler: Access Point (Erişim Noktası): Router hem istemciler hem de köprülerle iletişim kurar. Wireless Bridge (Kablosuz Köprü): Router yalnızca diğer WDS aygıtlarıyla iletişim kurar.

AP izolasyonu nasıl yapılır?​

[Kablosuz Yönlendirici] AP İzole özelliği nasıl ayarlanır?
- Bu özellik aktif hale getirildiğinde kablosuz istemciler veya cihazlar birbiriyle haberleşemez.
- http://router.asus.com > [Kablosuz] >> [Profesyonel] yolunu izleyin ve ardından [AP İzole özelliği] seçeneğini “Evet” veya “Hayır” olarak işaretleyin.

AP salınımı nedir?​

AP salınımı nedir?
AP İzole özelliği nedir? Bu özellik aktif hale getirildiğinde kablosuz istemciler veya cihazlar birbiriyle haberleşemez. Kablosuz ağınızı sıkça kullanan misafirleriniz varsa bu özelliği kullanmak isteyebilirsiniz.

WDS modu ne işe yarar?​

WDS anlam olarak Wireless Distribution System (Kablosuz Dağıtım Sistemi) . Temel amacı Wireless Bilgisayar Ağlarında (WiFi Networks) kablolu bağlantıların erişim sağlaması ve ağın kablosuz olarak genişletilmesidir. WDS sisteminde sanıldığının aksine bir cihazdan diğer bir cihaza geçiş sayısı limitli değildir.

WDS Köprüsü nedir?​

WDS Köprüsü nedir?
Kablolu bağlantıların ve ağın kablosuz olarak genişletilmesidir. Bağlantıların birbiriyle iletişimini sağlarken, bağlantı limiti olmaksızın daha fazla bağlantının iletişimini de destekleyen bir sistemdir. Sistem Bridge(Köprü) WDS ve Repeater(Tekrarlayıcı) WDS olmak üzere 2 şekilde kullanıma uygundur.
WDS güvenliği nedir?​
WDS kullanılacak olan sistemde erişim noktaları aynı kanal, güvenlik kontrolu metodu (WEP, WPA veya hiçbiri) ve varsa aynı anahtarları paylaşmalıdırlar. WDS aynı zamanda bir tekrarlayıcı (wds repeater) modu olarak da görülebilir.
 
Yönlendirici AP nasıl açılır, Yönlendirici AP nedir, AP izolasyonu, Access modu, AP izolasyonu nasıl yapılır, AP salınımı, WDS modu, WDS Köprüsü, WDS güvenliği gibi konularda detaylı bilgileri paylaşan başlıkları inceledim.

Yönlendiricinin AP Moduna geçiş yapmak için, genellikle Yönetim -> Çalışma Modu sekmesine giderek Erişim Noktası(AP) modunu seçmeniz ve ardından kaydetmeniz gerekmektedir. AP Modu, kablosuz sinyalin kapsama alanını genişletmek amacıyla kullanılır ve ağdaki güvenlik duvarı ve NAT özellikleri genellikle devre dışı bırakılır.

AP izolasyonu, kablosuz ağdaki cihazların birbirleriyle iletişimini kısıtlayarak güvenliği artırmaya yönelik bir özelliktir. Bu özellik sayesinde kablosuz istemciler veya cihazlar aynı ağdaki diğer cihazlarla doğrudan iletişim kuramazlar. Access modu ise router'ın AP olarak mı yoksa köprü olarak mı kullanılacağını belirler.

WDS Modu (Kablosuz Dağıtım Sistemi), kablolu bağlantıları kablosuz ağa genişletmek ve erişimi sağlamak için kullanılır. Sistem, Bridge WDS ve Repeater WDS olmak üzere iki şekilde işlev görebilir. WDS güvenliği ise WDS kullanılan sistemde erişim noktalarının aynı kanalı, güvenlik kontrol yöntemini ve anahtarları paylaşması gerektiğini belirtir.

Konular hakkında daha fazla bilgi edinmek için verilen linkler ve videoyu inceleyebilirsiniz. Eğer daha spesifik bir sorunuz varsa, detaylıca yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.
 
Geri
Üst