AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ag bagdastiricisi sorunu nasil giderilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ağ bağdaştırıcısı sorunu nasıl giderilir?​

‘Kablosuz bağdaştırıcı veya erişim noktası sorunu’ çözüm yöntemleri:
- Yöntem #1: Wi-Fi bağlantı şifrenizi kontrol edin.
- Yöntem #2: Kablolu bağlantıyı kullanın.
- Yöntem #3: Windows güncellemelerini kontrol edin.
- Yöntem #4: Ağ sürücünüzün etkin olup olmadığını kontrol edin.
- Yöntem #5: Ağ sürücülerini güncelleyin.

Yerel ağ bağlantısına nasıl girilir?​

Yerel ağ bağlantısına nasıl girilir?
Başlat , Denetim Masası, Ağ ve Internet, ardından da Ağ ve Paylaşım Merkezi seçeneğine tıklayın. Ağ seçeneğine çift tıklayın. Ağ penceresi açıldığında yerel ağlar üzerinde algılanan, paylaşılan klasörlere sahip bilgisayarlar görüntülenir.

Ağ bağdaştırıcısı nasıl açılır?​

Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası’nı seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir’e tıklayın.

Kablosuz ağ bağdaştırıcısı nasıl sıfırlanır?​

Kablosuz ağ bağdaştırıcısı nasıl sıfırlanır?
Windows’da Ağ Ayarları Nasıl Sıfırlanır?
- Ayarlar uygulamasını açın (kısayolu Windows Tuşu + I), ardından Ağ ve İnternet > Durum menüsünü ziyaret edin.
- Sayfanın en aşağısına inin ve “Ağ sıfırlaması” seçeneğine tıklayın.
- Bu seçeneğe tıkladığınızda karşınıza bir uyarı mesajı çıkacak.
- “Şimdi sıfırla” seçeneğine tıklayın.

Yerel ağ ve internete bağlanmak için ne kullanılır?​

Ethernet Kablosu Bilgisayarlar arası iletişimde ve bilgisayarların yerel ağa bağlanmasında kullanılan kablo çeşididir.

Bağdaştırıcı nasıl bağlanır?​

Bağdaştırıcı nasıl bağlanır?
Windows 10’da Başlat> Ayarlar> Denetim Masası> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Adaptör ayarlarını değiştir’i tıklayın. Açılan ağ bağlantıları listesinde, ISS’nize (kablosuz veya yerel alan ağı) bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı seçin. Bağlantıyı sağ tıklayın ve açılır listeden ‘Durum’u tıklayın.

Ağ bağdaştırıcısı sorunuyla ilgili çözüm yöntemlerinden bazıları şunlardır:

1. **Wi-Fi bağlantı şifrenizi kontrol edin**: Doğru şifreyle bağlandığınızdan emin olun.
2. **Kablolu bağlantıyı kullanın**: Sorun yaşadığınızda, geçici olarak kablolu bağlantı kullanarak internete erişmeyi deneyin.
3. **Windows güncellemelerini kontrol edin**: Bilgisayarınızın güncel olduğundan emin olun, bazen güncelleme eksiklikleri sorunlara neden olabilir.
4. **Ağ sürücünüzün etkin olup olmadığını kontrol edin**: Cihaz Yöneticisi'nde ağ sürücünüzün etkin olduğundan emin olun.
5. **Ağ sürücülerini güncelleyin**: Eski veya güncel olmayan sürücüler bağlantı sorunlarına sebep olabilir, bu nedenle sürücülerinizi güncel tutmaya özen gösterin.

Yerel ağ bağlantısına girmek için ise Başlat menüsünden Denetim Masası'nı seçerek Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne ulaşabilir ve oradan yerel ağ bağlantılarına erişebilirsiniz.

Ağ bağdaştırıcısını açmak için Başlat Menüsü'nden Denetim Masası'na giderek Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın, Ağ ve Paylaşım Merkezi'ni seçin, sol taraftaki seçeneklerden 'Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir' seçeneğini seçin ve kablosuz bağlantı simgesine sağ tıklayarak etkinleştirin.

Kablosuz ağ bağdaştırıcısını sıfırlamak için ise Windows'ta Ayarlar uygulamasını açarak Ağ ve İnternet > Durum menüsüne ulaşın, sayfanın en altına inerek "Ağ sıfırlaması" seçeneğine tıklayın, açılan uyarı mesajında "Şimdi sıfırla" seçeneğine tıklayarak sıfırlayabilirsiniz.

Ethernet kablosu, yerel ağlara ve internete bağlanmak için kullanılan kablo çeşididir. Bağdaştırıcıları bağlamak için de Windows 10'da Başlat > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Adaptör ayarlarını değiştir yolunu takip ederek bağlantıları kontrol edebilir ve durumu ayarlayabilirsiniz.

Geri