AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Afyonun En Gelişmiş İlçesi

haberci

Yeni Üye
Afyonun En Gelişmiş İlçesi
Afyonun En Gelişmiş Neresidir
Nüfus bakımından Afyonun en büyük ilçesi Dinar 'dırTürkiye Istatistik Bilimi Kurumu (TUIK) tarafindan 28012019 tarihinde açiklanan rakamlara kadar ilçe nüfusu 25197 kişidir *

Afyon'un en gelişmiş ilçesi konusunda genel bir değerlendirme yapmak gerekirse, nüfus bakımından en büyük ilçenin Dinar olduğunu belirttiniz. Ancak gelişmişlik kavramı sadece nüfus büyüklüğü ile değil, ekonomik gelişmişlik, altyapı hizmetleri, eğitim-öğretim olanakları, sağlık hizmetleri ve diğer sosyal yaşam standartlarıyla da ilgilidir. Bu yönlerden de bir ilçenin gelişmişlik düzeyi değerlendirilmelidir.

Örneğin, gelişmiş bir ilçede altyapı hizmetleri, yollar, su ve elektrik gibi alt yapı olanakları yeterli ve düzenlidir. Eğitim-öğretim olanakları geniş kapsamlıdır, okul ve diğer eğitim kurumlarına ulaşım kolaydır. Sağlık hizmetleri ise vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek düzeydedir.

Nüfus büyüklüğü verilerine dayanarak Dinar'ın Afyon'un en büyük ilçesi olduğunu belirttiniz, ancak gelişmişlik düzeyini değerlendirirken yukarıda bahsettiğim kriterleri de göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu kriterler ışığında Afyon'un en gelişmiş ilçesini belirlemek için geniş kapsamlı bir değerlendirme yapmak gerekmektedir.

Geri