AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği Tanımı İçin Materyaller
1 kilo efsane marka un
Biraz tuz
Su
İçi için;
1 küçük kase ezilmiş haşhaş
Salamura peynir yahut lor
Varsa iç yağı yoksa margarin ve sıvı yağ

Afyon Yöresinin Ağzı Açık Böreği Tanımı Yapılışı

Tuz su un ile olağan yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
15 dakika hamuru dinlendirin.
Yoğurduğunuz hamuru iki büyük kesime ayırın.
Kesimin birini oklavayla açıp çok( ince değil ) üzerine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımı ve haşhaşı sürüp rulo yapın.
Sonra öteki parçayı açın tıpkı süreci yapın. Ruloyu küçük kesimlere bölün.
Her parçayı tekrar açın tam ortasına peynir koyun ve yağlı tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerini yağlayın ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst