Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Aft patlatilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Aft patlatılır mı?​

Kesinlikle aft patlatılmamalı, yakılmamalı, ısırılmamalı ve kanatılmamalıdır. Aftı yakmak da ciddi sorunlara yol açar. Aft herhangi bir müdahale yapılmaksızın kendiliğinden iyileşebilen bir rahatsızlıkken bu durumlardan sonra iyileşmeyen çok ciddi yaralara neden olur.

Sürekli aft neden olur?​

Halk arasında ağız yarası olarak da adlandırılan aftın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak, darbe, ağız içini ısırma, gıdalara karşı hassasiyet, vitamin eksikliği, stres, ağız ve diş sağlığına dikkat etmeme, bazı hastalıklar ve hormonal değişimlerin aft ile bağlantılı olduğu söylenebilir.
İşte aft yarasından 1 saat içerisinde kurtaracak yöntem… Yapılışı: Cezvede kaynayan 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sumak atılarak 2 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra gargara yapın.
Aft çubuğu nasıl kullanılır?
Ürün Bilgileri
- Öncelikle, ağız yarasını, normal pamuklu çubukla kurulayın.
- Daha sonra, sıvı içeren pamuklu çubuğu ambalajından çıkarın ve kırmızı halkalı tarafı yukarıya dönük olacak şekilde tutun.
- Kırmızı halkadan tutarak, uç kısmı kırılana kadar nazikçe bükün.
- Çubuğu hafif eğik bir şekilde tutun.
Aft neden geçmez?
Basit nedenlerle gelişen aftlar sorun ortadan kaldırıldığında iyileşir ve bir daha tekrarlamaz. Örneğin; toplumda B12 ve folik asit eksikliği çok sık görülmektedir. B12 vitamini – folik asit, çinko ve demir eksikliği, aftların yüzde 20’sinde önemli bir nedendir. Eksiklikleri giderildiğinde aftlar düzelme gösterecektir.

Ağızda aft varken ne yemeli?​

Düzenli olarak ağız ve diş bakımını yapın.
 
Geri
Üst