AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

afrika kıtasının en büyük ülkesi

haberci

Yeni Üye
afrika'nın en büyük ülkesi neresi,afrika'nın en büyük ülkesi sudan
afrika kıtasının en büyük ülkesi SUDAN dır,
Sudan (Sudan Cumhuriyeti), Afrika'nın en geniş ülkesi Başkenti Hartum'dur Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır, kuzeydoğudan Kızıldeniz, doğudan Etiyopya ve Eritre, güneyden Kenya, Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti (Zaire), batıdan Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad, kuzeybatıdan da Libya'yla çevrilidir
Yaklaşık 2,506 milyon km2'lik yüzölçümü ile dünyanın en büyük 10 ülkesidir Nüfus bakımından ise yaklaşık 39,4 milyon kişilik nüfusu ile dünyanın en büyük 32 nüfusuna sahiptir
Manâlı Şehirleri
* Hartum (başkent)
* Omdurman (en büyük büyük kasaba)
* Port Sudan
* Wadi Menadi
* El Obeid
* Gadarif
* Nyala
* Cuba
* Atbara
* Kassala
* Wau
* Kosti *

Evet, doğru tahminde bulundunuz. Afrika kıtasının en büyük ülkesi Sudan'dır. Sudan, yüzölçümü açısından dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olup, geniş coğrafi yapısıyla dikkat çekmektedir. Başkenti Hartum olan Sudan, kuzeyde Mısır, kuzeydoğuda Kızıldeniz, doğuda Etiyopya ve Eritre, güneyde Kenya, Uganda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti, batıda Orta Afrika Cumhuriyeti ve Çad, kuzeybatıda da Libya ile komşudur.

Sudan'ın nüfusu yaklaşık 39.4 milyon kişiyle dünyanın en kalabalık 32. ülkesi konumundadır. Bu büyük ülkenin idari bazı önemli şehirleri arasında Hartum (başkent), Omdurman (en büyük kasaba), Port Sudan, Wadi Menadi, El Obeid, Gadarif, Nyala, Cuba, Atbara, Kassala, Wau, Kosti gibi şehirler bulunmaktadır. Sudan, zengin kültürel mirasıyla ve doğal güzellikleriyle de dikkat çekmektedir. Her zaman farklı bir deneyim sunan bu ülkeyi ziyaret etmek isteyenler için keşfedilecek birçok yer ve heyecan verici aktivite bulunmaktadır.

Geri