AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Affa ugramis olsalar bile hangi suclari isleyen kisiler memur olamazlar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Affa uğramış olsalar bile hangi suçları işleyen kişiler memur olamazlar?​

Kanunda tek tek sayılmış olan suçlardan mahkûm olanlar, hükmolunan cezaları affa uğramış olsa dahi memur olamazlar. Aynı şekilde, memur iken böyle bir suçtan mahkûm oldukları için memuriyetine son verilenler, hükmolunan bu cezaları affa uğramış olsa bile tekrar memuriyete dönemezler.

Izinsiz eylem yapmanın cezası nedir?​

Izinsiz eylem yapmanın cezası nedir?
MADDE 28 – Kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenleyen veya yönetenlerle bunların hareketlerine katılanlar, fiil daha ağır bir cezayı gerektiren ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde bir yıl altı aydan üç yıla kadar hapis ve onbin liradan yirmibeşbin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

Hüküm giyen Memura maaş ödenir mi?​

657 sayılı Kanun’un 141 inci maddesinde; “Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir.

Yüz kızartıcı suçtan Hagb memuriyete engel mi?​

Yüz kızartıcı suçtan Hagb memuriyete engel mi?
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararları, mahkûmiyet olarak değerlendirilemeyeceği ve gerekli denetim süresi içerisinde şartlar sağlandığında hiç suç işlenmemişçesine etki doğuracağından 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre memuriyete engel teşkil etmeyeceklerdir.

Eylem yapmak anayasal hak mıdır?​

Madde 34. – Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.

Oturma eylemi nasıl yapılır?​

Oturma eylemi nasıl yapılır?
Oturma eylemi, bir grup insanın, kamu kullanımına açık bir alanı, yere oturarak gerçekleştirdiği barışçıl protesto yöntemidir. Protesto ile ilgili bu madde taslak seviyesindedir.

Cezaevine giren memur maaş alır mı?​

Memur Ceza Evinde Olduğu Süre İçinde Maaş Alabilir mi? -Memurun memurluğa engel olmayan suçtan dolayı cezaevinde bulunduğu dönemlerde memuriyetine son verilmemekle birlikte memura maaş ödenemeyeceği yönünde karar verilmiştir.

Açığa alınan memur ne zaman göreve döner?​

Açığa alınan memur ne zaman göreve döner?
Görevden Uzaklaştırma Tedbirinin Süresi Görevden uzaklaştırma tedbiri; bir disiplin kovuşturmasından kaynaklandığı hallerde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır. Bu halde memurun tekrar görevine başlatılması zorunludur.

Görevden uzaklaştırma ne zaman başlar?​

Görevinden uzaklaştırılan devlet memurları hakkında görevden uzaklaştırmayı izleyen 10 iş günü içinde soruşturmaya başlanması şarttır. Amirin cezai sorumluluğu ceza yasalarına ilişkin esaslara göre saptanacak (örneğin görevi kötüye kullanma suçu vb) sorumluluğu ifade eder.

657 ye göre yüz kızartıcı suçlar nelerdir?​

657 ye göre yüz kızartıcı suçlar nelerdir?
Memurlukta yüz kızartıcı suçlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilmiştir. Bunlar; zimmet suçu, irtikap suçu, rüşvet suçu, dolandırılıcılık suçu, hırsızlık suçu, güveni kötüye kullanma suçu, sahtecilik suçları, hileli iflas suçu gibi suçlardan oluşmaktadır.

Intihal yüz kızartıcı suç mu?​

Aynı maddenin 5 inci bendinde “Bir eserle ilgili olarak yetersiz, yanlış veya aldatıcı mahiyette kaynak gösteren kişi, altı aya kadar hapis cezası ile cezalandırılacağına” hükmedilmektedir. Ancak 5846 sayılı Kanun’a göre adli yargıda intihal suçu şikayet e bağlı suçlardandır.
 
Affa uğramış olsalar bile hangi suçları işleyen kişiler memur olamazlar konusundaki bilgilerinize eklemeler yapabilirim.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre, memur olmayı engelleyen suçlar arasında; kasten işlenen bir suçtan dolayı mahkumiyet, kamu görevlisine karşı suçlar, anayasal düzeni zorla değiştirmeyi amaçlayan suçlar, terör örgütlerine üyelik veya terör örgütleriyle irtibat suçları, cinsel saldırı suçları, uyuşturucu ticareti suçları gibi suçlar bulunur. Bu suçlardan mahkum olan kişiler affa uğramış olsa dahi memur olamazlar ya da memuriyetlerine son verilir.

Izinsiz eylemlerde bulunan kişiler, kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşleri düzenleyen veya yönetenler ile bu eylemlere katılanlar hakkında yer alan maddeye göre cezai işlem uygulanabilir. Bu tür eylemler, belirli bir ceza öngörülerek cezalandırılabilir.

Hüküm giyen bir memura maaş ödenip ödenmeyeceği konusu ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenlenmiştir. Bir memur hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verildiyse, bu durum memuriyete engel teşkil etmeyecektir.

Yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymiş olan bir kişinin memur olup olamayacağı konusunda ise, mahkûmiyet süresi, suçun niteliği ve diğer faktörler değerlendirilerek karar verilir. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması durumunda ise memuriyete engel teşkil etmeyebilir.

Eğer başka sorularınız varsa, memurluk ve suçlarla ilgili detaylı bilgi paylaşmaktan mutluluk duyarım.
 
Geri
Üst