AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AFAD Farkindalik Egitimi Belgesi nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

AFAD Farkındalık Eğitimi Belgesi nasıl alınır?​

2021 Afet Eğitim Yılı Etkinlikleri kapsamında 𝐀𝐟𝐞𝐭 𝐅𝐚𝐫𝐤ı𝐧𝐝𝐚𝐥ı𝐤 𝐄ğ𝐢𝐭𝐢𝐦𝐢 almak isteyen vatandaşlarımız web sitemiz duyurular kısmı üzerinden online olarak eğitimlerini alıp başvuru formunu dolduranlar𝗲-𝘀𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗸𝗮 sahibi olabilecektir.

AFAD Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılır?​

E-Devlet sistemi üzerinden AFAD Gönüllüsü olmak isteyen 40 kişilik bir grup, kendilerine gönderilen şifre ile https://gonullu.afad.gov.tr/ sitesine yönlendirilerek ilk eğitim olan “Temel Afet Bilinci Eğitimlerini” uzaktan eğitim sistemiyle bitirerek sertifikalarını almaya hak kazandılar.
AFAD farkındalık eğitimi belgesi ne işe yarar?
Afet Farkındalık Eğitimi Eğitimin Amacı: Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak. Eğitimde Yer Alan Konular: Temel Bilgi ve Kavramlar. Afet Öncesi Yapılması Gereken Hazırlıklar.

AFAD eğitim veriyor mu?​

Afet Bilinci Eğitmen Eğitimi Hedef Kitle: AFAD personeli, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel, STK ve Gönüllüler. Ön Koşul: En az önlisans mezunu olmak veya herhangi bir yüksek öğretim kurumuna devam ediyor olmak.

Afet eğitimi kaç saat?​

Afet Bilinci Eğitim Süresi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılında oluşturulan eğitim programı 32 saat olarak planlanmıştır. 32 saatlik eğitim yaklaşık olarak 1 ay sürmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu alanda farklı saatlerdeki eğitimleri de bulunmaktadır.
Afet eğitimi ne işe yarar?
Temel afet eğitimi, insan hayatına odaklanmaktadır. İnsanların çevrelerindeki tehlikelerin ve risklerin farkına varmalarını sağlamaktadır. Afetler öncesi yapılması gerekenler konusunda bilinçlenme ve afet sırasında doğru davranış modellerini uygulama gibi yetkinlikler kazandırmayı amaçlamaktadır.

Geri