AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AFAD da sosyal hizmet uzmani ne is yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

AFAD da sosyal hizmet uzmanı ne iş yapar?​

Sosyal hizmet uzmanları, gerek afet öncesinde yürütmüş oldukları koruyucu ve önleyici çalışmalar, gerekse de afet sonrasında gerçekleştirmiş oldukları psikososyal destek hizmetleri gibi pek çok faaliyet kapsamında afet alanına ilişkin olarak görev ve sorumluluk üstlenmektedirler.

Afetlerde Sosyal Hizmet birimleri nelerdir?​

Afetlerde sosyal hizmetler; zarar gören kişilere, ailelere, gruplara ve topluma sosyal güvenlik, eğitim ve sağlık kapsamında sunulan bütün hizmetleri ifade etmektedir. Sosyal yardımlar ve incinebilir gruplara sağlanan başta rehabilitasyon olmak üzere diğer hizmetler de bu kapsamdadır.

AFAD eğitim uzmanı ne iş yapar?​

AFAD eğitim uzmanı ne iş yapar?
d) Eğitimin uygulanması sırasında eğitim organizasyonunu koordine etmek. e) Eğitim sonrası ölçme ve değerlendirme işlemlerini yürütmek. f) Eğitim materyallerinin güncelleştirilmesini sağlamak. g) Hizmet içi eğitim ile diğer eğitim ve öğretim hizmetlerinin daha etkin ve verimli olması için çalışmalar yapmak.

Sel nedir nasıl olur?​

Sel; nehir, göl veya okyanus gibi su kütlelerinden su taşması halinde meydana gelir. Seller suyun üst üste geldiği veya setlerin kırıldığı zaman suyun bir kısmının olağan sınırlarından kaçmasına neden olabilir ya da alansal bir taşkında doymuş bir zeminde yağmur suyunun birikmesi ile ortaya çıkabilir.

Afet ve Acil durumunda sosyal hizmet mesleğinin hedefleri nelerdir?​

➢ Afet sonrası maddi ve manevi kayıplarla zor anlar yaşayan afetzedelere manevi destek sağlamak, ➢ Afetle beraber yakınını kaybedenlere yas danışmanlığı-dini danışmanlık-dua hizmetleri hizmeti sunmak bölgesel kiliselerin hedefleri arasında sıralanmaktadır.

Kamuda eğitim uzmanı ne iş yapar?​

Kamuda eğitim uzmanı ne iş yapar?
Eğitim uzmanı; bağlı olduğu firma içinde çalışan personelin eğitim durumunun saptanmasını sağlayan, eğitim ihtiyacı gibi alanları yöneten kişiye verilen isimdir. Firmanın hangi departmanında eksiklik varsa orada çalışan elemanların eğitim almasını sağlar.
Milli Eğitim uzmanı nerede çalışır?​
Milli Eğitim Uzmanları Bakanlığın merkez teşkilatı birimlerinde görevlendirilmektedirler. Görev yaptıkları birimin ve genel olarak Bakanlığın görev alanına giren konularda mevzuat çalışmaları ve hedef tespiti için araştırmalar yaparlar.

Sosyal hizmet uzmanları, özellikle afet durumlarında insanların maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak, psikososyal destek sağlamak, afetzedelere rehberlik etmek gibi önemli görevler üstlenmektedir. Afet öncesinde ve sonrasında koruyucu, önleyici ve iyileştirici hizmetler sunarak toplumun afetlere karşı direncini artırmaya çalışırlar.

Afet durumlarında sosyal hizmet birimleri, zarar gören kişilere ve topluluklara sosyal güvenlik, sağlık hizmetleri, konaklama desteği gibi çeşitli hizmetleri sunarak yardımcı olurlar. Ayrıca psikososyal destek, danışmanlık, rehabilitasyon gibi hizmetler de afetlerde sosyal hizmet birimlerinin sunabileceği destekler arasındadır.

AFAD eğitim uzmanları ise afet durumlarına hazırlık kapsamında eğitim faaliyetlerini planlar, koordine eder ve uygular. Eğitim materyallerinin güncellenmesinden, hizmet içi eğitim programlarının yürütülmesine kadar çeşitli görevler üstlenirler.

Sel, su kütlelerinin taşması sonucu ortaya çıkan doğal bir afettir. Nehirlerin taşması, setlerin kırılması, aşırı yağışlar sonucu oluşan taşkınlar gibi durumlar selden sorumlu olabilir. Seller insanların yaşadığı yerlerde ciddi maddi ve manevi zararlara yol açabilir.

Afet ve acil durumlarda sosyal hizmet mesleğinin hedefleri arasında afetzedelere manevi destek sağlamak, psikososyal destek hizmetleri sunmak, yas danışmanlığı gibi destekler vermek bulunmaktadır. Bu zorlu süreçlerde toplumun dayanışmasını güçlendirerek afetzedelerin toparlanmalarına yardımcı olurlar.

Kamuda eğitim uzmanları ise çalıştıkları kurumda personelin eğitim ihtiyaçlarını belirler, eğitim programlarını planlar ve uygular. Eğitim uzmanları, firmanın departmanlarında eksiklikleri tespit ederek personelin niteliklerini artırmaya yönelik çalışmalar yaparlar.

Milli Eğitim Uzmanları ise Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görev yaparlar. Mevzuat çalışmaları yapar, eğitim politikaları üzerine araştırmalar yürütür ve Bakanlık hedefleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirirler.

Geri