AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

AFAD Baskanligina kim atanacak?

Editör

Yeni Üye

AFAD Başkanlığına kim atanacak?​

11 Eylül 2021 tarih ve 2021/454 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı olarak atandı. AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

AFAD Başkanı kimdir nerelidir?​

Mehmet Güllüoglu ( d. 1982, Konya Türkiye ) Türk doktor, büyükelçi ve 2013-2017 yılları arasında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştur.

AFAD bünyesinde bulunan daire başkanlıkları nelerdir?​

AFAD bünyesinde bulunan daire başkanlıkları nelerdir?
Başkanlık Birimleri Listesi
- Başkanlık Santral. 0 312 258 23 23.
- Özel Kalem Müdürlüğü
- Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği.
- Denetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
- Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanlığı
- Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı
- Eğitim Dairesi Başkanlığı
- Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ne zaman kuruldu?​

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ne zaman kuruldu?
2009Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kuruluş tarihi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı hangi tarihte?​

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
AFAD
Kuruluş tarihi | 17 Haziran 2009
Önceki kurum | Sivil Savunma Genel Müdürlüğü
Bağlılığı | Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı
Adres | Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 159 06800 Çankaya/ Ankara

AFAD a mesaj nasıl gönderilir?​

Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız, “YANGIN” ya da “SEL” yazarak 1866’ya SMS gönderebilecek (1 SMS 10 TL’dir) ya da aşağıda yer alan hesap numaraları üzerinden bağış yapabilecektir.

AFAD para aliyor mu?​

AFAD para aliyor mu?
Yani gönüllülerimize maaş veya ücret ödemiyoruz. Operasyon gibi durumlarda ise katılımcı olan gönüllülerin ulaşım ve beslenme gibi temel ihtiyaçları Derneğimiz tarafından karşılanır.

AFAD ın kurulması ile birlikte Türkiye’de kriz yönetimi anlayışından hangi yönetim modeli anlayışına geçilmiştir?​

AFAD ın kurulması ile birlikte Türkiye’de kriz yönetimi anlayışından hangi yönetim modeli anlayışına geçilmiştir?
“Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi” Türkiye’de, AFAD’ın kurulmasıyla afet yönetim modelinde “kriz yönetimi”nden “risk yönetimi” anlayışına geçildi.

AFAD Başkanlığı'na 11 Eylül 2021 tarih ve 2021/454 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Vali Yunus Sezer atandı. Yunus Sezer evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise 2013-2017 yılları arasında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Kendisi 1982 doğumlu olup Konya, Türkiye nüfusuna kayıtlıdır.

AFAD bünyesinde bulunan daire başkanlıkları ise şunlardır:
1. Başkanlık Santralı
2. Özel Kalem Müdürlüğü
3. Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
4. Denetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı
5. Planlama ve Zarar Azaltma Dairesi Başkanlığı
6. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı
7. Eğitim Dairesi Başkanlığı
8. Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairesi Başkanlığı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 17 Haziran 2009 tarihinde kurulmuştur. Önceki kurumu Sivil Savunma Genel Müdürlüğü olan AFAD, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir kurumdur.

AFAD'a mesaj göndermek isteyen vatandaşlar, "YANGIN" ya da "SEL" yazarak 1866'ya SMS gönderebilir veya belirtilen hesap numaraları üzerinden bağış yapabilirler.

AFAD para almakla ilgili olarak gönüllülere maaş veya ücret ödemediğini, ancak operasyon gibi durumlarda katılımcı gönüllülerin ulaşım ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığını belirtmektedir.

AFAD'ın kurulmasıyla Türkiye'de kriz yönetimi anlayışından "risk yönetimi" anlayışına geçildi. Böylece "Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi" çerçevesinde daha kapsamlı, etkili ve önceden planlanmış bir afet yönetim modeline geçiş yapılmıştır.

Geri