AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

AF tehlikeli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

AF tehlikeli mi?​

AF kalbin pompalama yetisini azaltabilir. Düzensizlik kalbin daha az etkili çalışmasına neden olabilir. Ayrıca uzun bir süre boyunca devam eden AF kalbi ciddi düzeyde zayıflatabilir ve kalp yetmezliğine yol açabilir.

Kalpte AF atağı nedir?​

Atriyal fibrilasyon; düzensiz ve genellikle hızlı kalp ritmine neden olan bir çeşit kalp rahatsızlığıdır. Kalbin sağlıklı çalışmasını sağlayan kendine ait bir elektrik sistemi bulunur. Sağlıklı bir kalpte, düzenli elektrik sinyalleri sayesinde kalp atış hızı dakikada 60 ila 100 atış arasındadır.
Atriyal fibrilasyon hastaları nasıl beslenmeli?
Amerikan Kalp Sağlığı Derneği (AHA) AFib’e sahip kişilerin mümkün olduğunca doymuş yağlardan, kolesterol ve tuzdan kısıtlı beslenmesini tavsiye eder. Diyette meyve, sebze, kepekli tahıllar, az yağlı veya yağsız süt ürünleri, yağsız et (ağırlıklı beyaz et) ve kuruyemişlerin yer almasını önerir.
Kalpte pause ne demek?
Aktivite durumumuza göre kalbimiz yavaşlar ya da hızlanır, aktivitemizle kalbimizin hızı uyum içindedir. Oysa hasta sinüs sendromunda aktivitemize göre kalp hızı uyum kabiliyeti bozulmuştur. Sinüs düğümü bu sendromda elektriksel uyarıyı yavaştır, ritim düzensiz veya uzun sinüs duraklaması (pause) olabilir.

AF ablasyonu nasıl yapılır?​

AF ablasyonu, yaklaşık 1 – 1,5 saat süren bir işlemdir. İşlem anjio laboratuarında yapılır. Sağ bazen de her iki kasık bölgesi kullanılarak 2 mm kalınlığında plastik borucuklar yoluyla kateter kablolar kalbe ulaştırılır. Herhangi bir kesi yapılmaz.

Atriyal fibrilasyon iyileşir mi?​

Atriyal fibrilasyon, hem medikal ilaçlar hem de ablasyon denen girişimsel yollarla tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Günümüzde atriyal fibrilasyon tedavisinde en etkin yöntem ise “ablasyon”dur. Medikal ilaçlar, genellikle atriyal fibrilasyonu baskı altında tutmaya ve semptomları kontrol altına almaya yöneliktir.
Dakikada 120 kalp atışı normal mi?
Normalde nabız sayısı dakikada 60-100 arasındadır. 100’ün üzerine çıktığında taşikardi durumu tarifliyoruz. Ancak 100-120 seviyeleri çoğunlukla önemsiz değerlerlerdir ve bu değerler çoğunlukla kansızlık, guatr ve anksiyete-heyecan kaynaklıdır.
 
Geri
Üst