AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Af duasi kac kere okunmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Af duası kaç kere okunmalı?​

TÖVBE İSTİĞFAR DUASI KAÇ KERE OKUNMALI? Tevbe duasını okuyacak kişi okumaya başlamadan önce gusül abdesti almalıdır, çünkü bu sünnettir. Abdest aldıktan sonra 2 rekat huşu ile namaz kılınır ve daha sonrasında İstiğfar duası 3 kere okunur.

Allahümme inneke afüvvün kaç kere okunmalı?​

10 kere tesbih okunur.
Allahümme inneke afüvvün ne demek?
– Allahümme inneke afüvvün kerimün tuhibbül afve fa’fü anni. (Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Allâhümme inneke afüvvün kerîmün Tühıbbü l afve fa FÜ annî ne demek?​

Peygamberimiz Kadir gecesinde nasıl dua edebileceğini soran Âişe vâlidemize şöyle demesini tavsiye etmiştir: Allahümme, inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fü annî (Ey Allahım! Sen şüphesiz çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet) (Tirmizî, “Da’avât”, 84).

Tevbe duası kaç kere okunmalı?​

Tevbe duasını okuyacak kişi okumaya başlamadan önce gusül abdesti almalıdır, çünkü bu sünnettir. Abdest aldıktan sonra 2 rekat huşu ile namaz kılınır ve daha sonrasında İstiğfar duası 3 kere okunur.
Allahümme inneke afüvvün Tühibbü l afve fa FÜ annî ne demek?
Selamdan sonra 11 defa “Allah-u Ekber, Alah-u Ekber, Lailahe illlahu valahu ekber Allah-u Ekber velillahi hamd” denir. Bundan sonra 100 defa İşrah suresi 100 defa Kadir suresi okunur.
Ya Resullullah, Kadir Gecesi’ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu: – Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa’fü anni. (Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)
Peygamber Efendimiz Kadir gecesinde nasıl dua ederdi?
Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?” diye sordum. Rasûlullah (sas): “- Allahümme inneke afüvvün tühıbbü’l-afve fa’fu annî: Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet.” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tc. VI, 314).

Kadir gecesinde nasıl dua edilir?​

Geri