- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
AER nedir elektrik?
Bu şartname kapsamına giren kablolar kısaca AER olarak gösterilecektir. Bu gösterilimde; A: Alüminyum iletkeni, E: Polietilen yalıtım malzemesini, R: Taşıyıcı halatı (Askı teli), göstermektedir.70 lik Alpek kaç amper çeker?
İletken adedi ve kesiti 3×70+1×16+95 mm2 olan AER (Alpek) kablonun yalıtılmış faz iletkenleri açısından dağıtım hattı 3 x 70 mm2 (adet x kesit), azami akımı ise 150 amperdir.
Alpek kablo ne işe yarar?
Alpek Kablo Bu hava hattı kablolarında, plastik yalıtkanlı alüminyum faz iletkenleri çıplak nötr iletkeni etrafında bükülerek sarılmıştır. Askı teli tüm yükü ve gerilmeleri taşır. Alpek kablo alçak gerilim hatlarında kullanılır.ABC kablo nedir?
1.ABC Kablosu Nedir?? Afrika ve Güney Amerika’da düşük voltajlı destekleyici kablolar, havadan paketlenmiş kablolarda yaygın olarak kullanılmaktadır.. ABC kablolarını da adlandırdık. Bunlar aynı zamanda genellikle kablo satın alan yabancı müşterilerdir..
AER ne demek tıp?
AKUT EKLEM ROMATİZMASI: Akut eklem romatizması (AER); kalbi, eklemleri, sinir sistemini ve deriyi etkileyen romatizmal bir hastalıktır. AER her yaşta görülmekle birlikte daha sık 5-15 yaşları arasında görülür. AER’da hastalık belirtileri streptokoksik boğaz enfeksiyonlarından 2-4 hafta sonra görülür.Yer altı hattı nedir?
Elektrik enerjisinin üretildiği yerden abonelere ulaştırılmasında kullanılan iletim ve dağıtım şebekeleri hava hattı veya yeraltı hattı şeklinde düzenlenirler. Açık arazideki uzun mesafeli elektrik enerjisi iletim hatları havai hat olarak, yerleşim birimlerinde ise tercihen yeraltı hatları olarak tesis edilirler.