AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adresim yok ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.678
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Adresim yok ne yapmalıyım?​

Merkezi Nüfus İdaresi Sisteminde (MERNİS) yapılan incelemede, işlem anında, bildirime konu olan adreste kayıtlı kişi bulunmadığı tespit edilirse, o adres ”boş adres” olarak tanımlanmaktadır. Boş adrese adres bildiriminde herhangi bir belge talep edilmez ve ilgilinin bildirimi yeterlidir. Genel kural budur.

Ikametgah belgesi neden verileceği?​

Yani nerede yaşadığınızı resmi olarak gösteren belgedir. İş görüşmeleri ya da resmi kurumlarla olan işlerde ve daha çok sayıda alanda kişilerden ikametgah belgesi talep edilmektedir. İkametgah belgesi artık nüfus müdürlüğü veya muhtarlığa gitmeden e-Devlet üzerinden alınabilecek.

E devletten adrese nasıl bakılır?​

E devletten adrese nasıl bakılır?
e-Devlet ikametgah sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için T.C kimlik numaranız ve PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın. Sistemde bulunan arama çubuğuna “ikametgah sorgulama” yazdıktan sonra işleminizi gerçekleştireceğiz sayfaya yönlendirileceksiniz.

Adres beyanı nasıl yazılır?​

Adres beyanı nasıl yazılır?
Adres beyanında bulunmak için konutun bulunduğu ilçenin nüfus müdürlüğüne gidilir. Yerleşim yeri adres bildirimlerinde kişilerin adres beyan formundaki yazılı beyanları esas alınır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.

E devlette adresim görünmüyor ne yapmalıyım?​

Adres bilgileriniz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kayıtları kapsamında güncellenir ile güncelleme yapmanıza rağmen yeni adresiniz sistemde görünmüyor ise T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilgili birimlerine başvurmanız gerekmektedir.

Ikametgah cezası ne kadar 2020?​

Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 128 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 2673 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Ikametgah belgesinde neler yazar?​

Ikametgah belgesinde neler yazar?
Bu sayfada karşınıza ikametgah belgesinde yer alacak TC kimlik numarası, ad, soyad, ana adı, baba adı, doğum tarihi, doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçe gibi bilgiler çıkacak. Bu bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra ikametgah belgesini neden istediğiniz seçin.

Muhtardan ikametgah nasıl alınır?​

Muhtardan ikametgah nasıl alınır?
İkametgah muhtardan alınır mı? İkametgah belgesi, hem muhtardan hem de Nüfus Müdürlüklerinden temin edilebiliyor. Ayrıca, ikametgah belgesi yalnız bağlı bulunulan ilçe Nüfüs Müdürlüğünden değil, tüm Türkiye’deki Nüfus Müdürlüklerinden ücret ödenmeden alınabiliyor.

E devlette adresim neden görünmüyor?​

 
E-devlet üzerinden adres bilgilerinizin görünmemesi durumuyla ilgili genel olarak birkaç neden olabilir:

1. **Güncellemelerin Henüz Yapılmamış Olması**: Adres değişikliği yapmış olabilirsiniz ancak güncelleme henüz sisteme işlenmemiş olabilir. Bu durumda bir süre bekleyerek tekrar kontrol etmenizde fayda olabilir.

2. **Sisteme Hatalı Giriş Yapılması**: T.C. kimlik numaranızı veya e-Devlet şifrenizi yanlış girmiş olabilirsiniz. Tekrar deneyerek doğru bilgilerle giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

3. **Sistemsel Sorunlar**: E-devlet sisteminde geçici bir sorun olabilir. Bu durumda daha sonra tekrar denemenizde fayda olabilir.

Eğer yukarıdaki durumları kontrol etmenize rağmen adres bilgileriniz hala görünmüyorsa, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilgili birimlerine başvurarak detaylı bilgi alabilir ve sorununuzu çözebilirsiniz. Başvurunuzu yaparken kimlik belgelerinizin yanınızda bulundurmanız önemlidir.
 
Geri
Üst