AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Adres kaniti nasil alinir?

Editör

Yeni Üye

Adres kanıtı nasıl alınır?​

Adres beyanında bulunan kişi yanında su, telefon, elektrik, doğalgaz faturası götürerek de beyanını yapabilir. Yerleşim yeri ve diğer adres belgesi, ilçe nüfus müdürlüklerinden alınabileceği gibi, Kimlik Paylaşımı Sistemi’ne bağlanan muhtarlıklardan ya da turkiye.gov.tr adresi üzerinden temin edilebilir.

e-Devlet’ten ikametgah alınır mi?​

e-Devlet’ten ikametgah alınır mi?
Özellikle ikametgah belgesi birçok resmi kurum ve kuruluş tarafından neredeyse tüm işlemler için talep ediliyor. İkametgah belgesini almak için eskiden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bizzat gitmek gerekirken şimdi e-Devlet sistemine giriş yapmak yeterli oluyor.

e-Devlet üzerinden ikametgah değişikliği nasıl yapılır?​

e-Devlet üzerinden ikametgah değişikliği nasıl yapılır?
E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. “Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz.” adımını takip edin.

E devlete adres değişikliği ne zaman düşer?​

Bu değişiklikler belediyelerce, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise il özel idarelerince en geç değişikliği takip eden on iş günü içinde, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanına işlenir.

e-Devlet ile ikametgah nasıl alınır?​

e-Devlet ile ikametgah nasıl alınır?
e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi nasıl alınır?
- Adım #1: Buradan e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama sayfasını açın.
- Adım #2: e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın.
- Adım #3: Bilgilendirme yazısını okuduğunuzu onaylayın.
- Adım #4: Belgenin kimin için alınacağını seçin.
- Adım #5: Belgenin neden verileceğini seçin.

Ikamet nereden alınır?​

Ikamet nereden alınır?
İKAMETGAH NEREDEN ALINIR? Geçmişte sadece muhtarlıklardan alınan ikametgah belgesini, günümüzde Nüfus Müdürlükleri ve e-Devlet yoluyla da almak mümkün. Müdürlüklerden nüfus cüzdanınızla alabileceğiniz ikametgah belgesini, e-Devlet uygulaması ile sıra beklemeden ve zaman kaybı yaşamadan edinebilirsiniz.

Adres kanıtı almak için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bir kişi, adres beyanında bulunurken su, telefon, elektrik veya doğalgaz faturasını da yanında götürerek beyanını yapabilir. Ayrıca, yerleşim yeri ve diğer adres belgeleri, ilçe nüfus müdürlüklerinden, Kimlik Paylaşımı Sistemi'ne bağlanan muhtarlıklardan ya da turkiye.gov.tr adresi üzerinden temin edilebilir.

e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi almak oldukça kolaylaşmıştır. Eskiden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne bizzat gitmek gerekiyorken artık e-Devlet sistemine giriş yapmak yeterli olmaktadır. Ikametgah belgesi, resmi kurum ve kuruluşlar tarafından talep edilen bir belgedir ve çeşitli işlemlerde gereklidir.

e-Devlet üzerinden ikametgah değişikliği yapmak da oldukça kolaydır. https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine giderek e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilir ve adres değişikliği yapabilirsiniz. Bu değişiklikler belediyeler veya il özel idareleri tarafından en geç on iş günü içinde ulusal adres veri tabanına işlenmektedir.

e-Devlet üzerinden ikametgah belgesi almak için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım #1: e-Devlet ikametgah belgesi sorgulama sayfasını açın.
Adım #2: e-Devlet hesabınızla giriş yapın.
Adım #3: Bilgilendirme yazısını okuyup onaylayın.
Adım #4: Belgenin kimin için alınacağını seçin.
Adım #5: Belgenin neden verileceğini seçin.

Ikametgah belgesi geçmişte sadece muhtarlıklardan alınırken artık günümüzde Nüfus Müdürlükleri ve e-Devlet üzerinden de alınabilmektedir. Böylece sıra beklemeden ve zaman kaybetmeden ikametgah belgesi edinilebilmektedir. Eğer daha fazla detay öğrenmek isterseniz aşağıdaki videoya da göz atabilirsiniz:

Geri