- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Adliyede stajyer ne iş yapar?
Stajyer, avukatla birlikte duruşmalara girmek, avukatın mahkemeler ve idari makamlardaki işlerini yapmak, dava dosyaları ve yazışmaları düzenlemek, baroca düzenlenen eğitim çalışmalarına katılmak, Baro Yönetim Kurulunca verilen ve yönetmelikte gösterilecek diğer ödevleri yerine getirmekle yükümlüdür.Adliye stajında para veriliyor mu?
Kısaca stajyer avukat ücret alamaz, sigortalı ve güvenceli bir işte çalışamaz. Bu anlama gelecek herhangi bir hak talebinde bulunması mümkün değildir. Uygulamada stajyer avukatlar emekleri karşılığında az ya da çok “harçlık” olarak çalıştığı bürodan bir para almaktadır.Adli tatilde staj devam eder mi?
Adli tatilde staj devam eder mi?adli tatil olması stajını başlatmanda engel değil ancak sen belgelerini henüz baroya vermediysen zaten 15 gün askı süresi olduğundan senin stajının başlaması adli tatilden sonra olacaktır.
Avukatlık stajı sigorta başlangıcı sayılır mı?
Avukatlık stajı yapmakta olanlardan 5510 s. Kanuna göre genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar staj süresi ile sınırlı olmak üzere genel sağlık sigortalısı sayılır.Adliye stajı hangi mahkeme sırası?
Madde 12 — Mahkeme ve adalet dairelerinde staj, aşağıdaki sıra ve sürelerde yapılır; a) Cumhuriyet Savcılıklarında bir ay, b) Ağır Ceza Mahkemesinde bir ay, c) Asliye Ceza Mahkemesinde onbeş gün, d) Sulh Ceza Mahkemesinde onbeş gün, e) Sulh Hukuk Mahkemesinde onbeş gün, f) Asliye Hukuk Mahkemesinde (Ticaret, İş.Avukatlık stajı askı süresi nedir?
Avukatlık stajı askı süresi nedir?Askı süresi, Avukatlık Kanununun 18. maddesi gereği baro binası içinde on gün, adliye binası içinde 15 gündür.
staj sadece 2 sebepten ötürü donmaktadır. bunun dışında herhangi bir dıonma sebebi yoktur. ama ola ki yazılı veya sözlü sınavı ola ki geçemediğin taktirde, staja martta başlarsın, bu da sekiz ayının çöpe gitmesi demek olur. göre staj yaparlar ve avukatlığa kabul edilirler.
Avukatlık stajında geçen süreler sadece kademe ilerlemesinde dikkate alınmakta olup, yıllık izne esas hizmet süresinden sayılmamaktadır.
Stajyer avukat sigortalı olabilir mi?
Stajyer avukat sigortalı olabilir mi?13.02.2011 tarihinde kabul edilen 6111 sayılı kanun ile eklenen 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 60. maddesi uyarınca avukatlık staj yapmakta olanlardan bu kanuna göre genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar staj süresi ile sınırlı olmak üzere …