Adli yardım talebi için ne gerekli?
Başvuru Sırasında İstenen BelgelerAdli Yardım Dosyası Nasıl Alınır?
Adli yardım başvuruları Baromuz Adli Yardım Bürosu’na yapılmaktadır. Büroda istemciyle görüşülerek başvuru formu doldurulur ve istemin neye ilişkin olduğu tespit edilir. Görüşme sırasında istemciyle ilgili kişisel bilgilerin yanında talebine ilişkin hukuki niteleme de yapılmaktadır.
Adli yardıma nasıl başvurulur avukat?
“Adli yardım istemi, adli yardım bürosuna veya temsilcilerine yapı- lır. İstek sahibi, isteminde haklı olduğunu gösterdiği delillerle kanıt- lamak zorundadır. Yardım isteminin reddi halinde, ilgilisi yazı veya sözle baro başkanına başvurabilir.
Yük alacaklısı nedir?
yük alacaklısı hakkı, yük üzerindeki kanuni ve imtiyazlı bir rehin hakkıdır. bu alacak hakkı, sadece alacağın doğumuna sebep olan yük üzerinde mevcuttur. yük alacaklısı hakkı, iyiniyetli üçüncü kişilere karşı ileri sürülemez. yük alacaklısı hakkı, yükün alıkonulduğu veya tevdi edildiği yerde bulunduğu sürece mevcuttur.Adli yardım başvuru nereye yapılır?
Adli yardım talebi, dava açılmadan önce barolara ve yargılamanın yapılacağı mahkemeye, dava açıldıktan sonra ise yine barolara ve asıl talep veya işin karara bağlanacağı mahkemeye, icra ve iflas takiplerinde ise takibin yapılacağı yerdeki icra mahkemesine yapılır.
Adli yardımdan yararlanan karşı vekalet ücreti öder mi?
Adli yardımdan yararlanan kişi için mahkemenin talebi üzerine baro tarafından görevlendirilen avukatın ücreti, yargılama gideri olarak Hazineden ödenir.