- Konu Yazar
Adli psikolojinin bileşenleri nelerdir?
Adli psikolojinin konusunu hükümlü ya da tutuklu halde olan kişilerin davranışlarını değerlendirmek, mağdur halde olan kişilerin, sanıkların ve tanıkların mevcut hali, sanığın cezai ehliyetinin bulunup bulunmaması, çocuğun velayetinin kimde olmaması gibi olaylar oluşturmaktadır.Adli psikolog nedir nasıl olunur?
Nasıl adli psikolog olunur? Normal şartlarda adli psikolog olmak için öncelikle bir üniversitenin psikoloji lisans programından mezun olmak ve daha sonra adli psikoloji yüksek lisans programında eğitim görmüş olmak gerekir. Ancak ülkemizde sahada çalışabilmeniz için bu şartlar aranmamaktadır.
Suç nedir adli psikoloji?
1. SUÇ KAVRAMI. Suç, insanın var oluşuyla birlikte ortaya çıkmış bir olgu olup aynı zamanda sosyal bir meseledir. Suç evrensel bir kavramdır; suç olarak ifade edilen eylem, devletlerin kurulmasından önce de yapıla gelmiştir (Yılmaz, 2006, s.1-6).Adli psikoloji uzmanlığı sertifikası ne işe yarar?
Bu eğitim sonrası Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ceza infaz kurumlarında, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde, Aile ve Çocuk Mahkemelerinde çalışabilir, mahkemelerde bilirkişilik yapabilir, ayrıca adli popülasyona yönelik danışmanlık, psikoeğitim ve psikpterapi hizmetlerinde görev alabilirsiniz.
Adli psikoloji uzmanlığı kimlere verilir?
EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ :Eşit ağırlıktan psikolog olunur mu?
Psikoloji bölümü ise eşit ağırlık puanla öğrenci kabul eder. Psikoloji, psikiyatrinin aksine sosyal bilimlere yakın durur. Psikiyatrist olmak için önce tıp fakültesi bitirmek ve psikiyatri uzmanlığı almak, psikolog olmak için ise 4 yıllık lisans bölümünden mezun olmak gerekir.