Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Adli psikoloji nerede calisir?

Editör

Yeni Üye

Adli psikoloji nerede çalışır?​

Adli Psikologlar Nerelerde Çalışır? Adli psikoloji alanındaki eğitimini tamamlamış bireyler Emniyet birimleri ve Adalet Bakanlığı’na bağlı kurumlarda (Ceza Mahkemeleri, Aile Mahkemeleri, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlükleri, Açık ve Kapalı İnfaz Kurumları, Eğitim Evleri, Adli Tıp Kurumu v.b.) çalışabilmektedir.

Adli psikolog olmak için ne gerekir?​

Normal şartlarda adli psikolog olmak için öncelikle bir üniversitenin psikoloji lisans programından mezun olmak ve daha sonra adli psikoloji yüksek lisans programında eğitim görmüş olmak gerekir.
Psikologlar hangi kurumlarda çalışır?​
Psikologlar genellikle sağlık, eğitim, akademik, araştırma-geliştirme, danışmanlık merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, özel eğitim merkezleri, hastaneler, hapishaneler, çocuk mahkemeleri gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurum ve …

Adli psikoloji Sertifikası ne ise yarar?​

Adli psikoloji Sertifikası ne ise yarar?
Bu eğitim sonrası Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ceza infaz kurumlarında, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde, Aile ve Çocuk Mahkemelerinde çalışabilir, mahkemelerde bilirkişilik yapabilir, ayrıca adli popülasyona yönelik danışmanlık, psikoeğitim ve psikpterapi hizmetlerinde görev alabilirsiniz.

Psikologlar devlette ne kadar maaş alır?​

Psikologlar devlette ne kadar maaş alır?
Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte pek çok kişi yeniliğe ayak uyduramazken psikolojiye olan rağbette artmış durumda. 2022 yılı psikolog maaşları ise kamuda ve özelde değişmektedir. Görevine yeni başlayan bir memur ortalama 7 bin 440 TL alırken deneyimli memur 8 bin- 9 bin civarı maaş alabilir.

Adli psikoloji uzmanlığı kimlere verilir?​

EĞİTİMİN HEDEF KİTLESİ :
- Psikologlar, Avukatlar, Sosyologlar, Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikolojik Danışmanlar, Arabulucular, Aile Danışmanları, Uzlaştırmacılar.
- Psikoloji, Hukuk, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji, Psikolojik Danışma ve Rehberlik son sınıf öğrencileri.

Adli psikoloji uzmanlığı sertifikası ne işe yarar?​

Adli psikoloji alanında çalışmak isteyen bireylerin sıklıkla Emniyet birimleri ve Adalet Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev aldığını belirtelim. Bu kapsamda Ceza Mahkemeleri, Aile Mahkemeleri, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlükleri, Açık ve Kapalı İnfaz Kurumları, Eğitim Evleri, Adli Tıp Kurumu gibi yerlerde adli psikologlar çalışabilmektedir.

Adli psikolog olmak için ise öncelikle bir üniversitenin psikoloji lisans programından mezun olmak ve daha sonra adli psikoloji yüksek lisans programında eğitim görmüş olmak gerekmektedir.

Psikologlar genellikle sağlık, eğitim, akademik, araştırma-geliştirme, danışmanlık merkezleri, rehberlik ve araştırma merkezleri, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, özel eğitim merkezleri, hastaneler, hapishaneler, çocuk mahkemeleri gibi alanlarda faaliyet gösteren kamu ve özel sektör kurumlarında çalışabilmektedirler.

Adli psikoloji sertifikası sayesinde Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ceza infaz kurumları, Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Aile ve Çocuk Mahkemeleri gibi yerlerde çalışabilir, mahkemelerde bilirkişilik yapabilir, adli popülasyona yönelik danışmanlık, psikoeğitim ve psikoterapi hizmetlerinde görev alabilirsiniz.

Psikologlar devlette maaşları teknolojinin ilerlemesi ve yeni düzenlemelerle değişebilmektedir. Genel olarak, görevine yeni başlayan bir psikolog memurun ortalama maaşı 7 bin 440 TL olabilirken, deneyimli bir memurun maaşı 8 bin ile 9 bin TL civarında olabilir.

Adli psikoloji uzmanlığı belgesi, psikologlar, avukatlar, sosyologlar, sosyal hizmet uzmanları, psikolojik danışmanlar, arabulucular, aile danışmanları, uzlaştırmacılar, psikoloji, hukuk, sosyal hizmetler, sosyoloji, psikolojik danışma ve rehberlik son sınıf öğrencileri gibi farklı meslek gruplarına ve alanlara uzmanlık sağlayabilir.

Geri