AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Adli psikolog olmak zor mu?

Editör

Yeni Üye

Adli psikolog olmak zor mu?​

tüm psikolojik zorluklarına ve uzun süren eğitim hayatına rağmen adli psikologların pek de iyi para kazanabildikleri söylenemez. bu yüzden sevilmeden yapılamayacak işlerden biridir. suçu ve suçlu psikolojisini inceleyen bir psikoloji alt dalı. zevkli, ama bir o kadar da zorlayıcı.

Adliyede psikolog ne yapar?​

İşlenen suçları inceleyip analiz ederek adli bilimlere katkı sağlar. Suç, suçlu ve mağdur psikolojisi, suç işleme motivasyonu ve riski, suçu öngörme ve önleme, görgü tanıklarının bellek yanılsamaları ve benzeri konular hakkında araştırmalar ve projeler yürütür.

Psikolog ile ne konuşulur?​

Psikolog ile ne konuşulur?
Psikologla Görüşmede Neler Konuşulur?
- ‘Terapiye neden başvurdunuz’ olacaktır.
- Öz geçmişiniz ve simdi ki durumunuz.
- Mevcut şikayetleriniz.
- Olabildiğince açık olun; Psikoloğunuz doğru soruları soracaktır ancak yinede bir zihin okuyucu değildir.
- Hazırlıklı olun; Psikoloğunuzun verdiği ev ödevlerini yerine getirin.

Psikologlar sır tutar mı?​

TPD Ruh Hekimliği (Psikiyatri) Meslek Etiği Kurallarının 6. maddesinde sır saklama yükümlülüğü düzenlenmiştir. Tıbbi Deontoloji Tüzüğünün 4. Maddesinin ilk fıkrasında “Tabip meslek ve sanatının icrası nedeniyle muttali olduğu sırları kanunu mecburiyet olmadıkça ifşa edemez.” düzenlemesine yer verilmiştir.

Adli psikologlar nerede görev yapar?​

Adli psikologların çalıştığı yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Adalet Sarayı
- Adli Tıp Kurumu.
- Ceza İnfaz Kurumu.
- Denetimli Serbestlik Büroları
- Emniyet Genel Müdürlüğü Çocuk Şube Amirlikleri.
- Jandarma Çocuk Şubeleri.

Adli psikoloji sertifika ne işe yarar?​

Adli psikoloji sertifika ne işe yarar?
Bu eğitim sonrası Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan ceza infaz kurumlarında, Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde, Aile ve Çocuk Mahkemelerinde çalışabilir, mahkemelerde bilirkişilik yapabilir, ayrıca adli popülasyona yönelik danışmanlık, psikoeğitim ve psikpterapi hizmetlerinde görev alabilirsiniz.

Adli psikolog olmak zorlu bir süreç gerektirir. Uzun bir eğitim süreci ve psikolojik zorluklarla baş etmek gerekebilir. Ayrıca kazanç açısından da iddialı olmayabilir. Ancak bu mesleği sevmeyenlerin uzun vadeli olarak sürdüremeyeceği bir alandır. Adli psikoloji, suçu ve suçlu psikolojisini inceleyen bir psikoloji alt dalıdır. Suç işleme motivasyonu, risk faktörleri, suç öngörme ve önleme gibi konular üzerinde çalışır ve adli bilimlere katkı sağlar.

Adli psikologlar, adliyelerde çeşitli görevler üstlenirler. İşlenen suçları inceleyip analiz ederler, suç, suçlu ve mağdur psikolojisi üzerine araştırmalar yaparlar. Suçu önlemeye yönelik projeler yürütürler ve adli bilimlere katkı sağlarlar.

Psikologlarla genellikle terapi seanslarında kişisel konular konuşulur. Terapiye neden başvurulduğu, mevcut durum, şikayetler gibi konular üzerine konuşulur. Açık ve dürüst olmak, psikologun doğru şekilde yardım etmesine yardımcı olabilir. Ayrıca psikologun vereceği ev ödevlerini de yerine getirmek önemlidir.

Psikologlar, meslek etik kurallarına göre sır saklama yükümlülüğüne sahiptirler. Tıp etiği kurallarına göre, hasta ile olan tüm görüşmeler gizli tutulur ve sadece hasta izin verirse bilgi paylaşılabilir.

Adli psikologlar genellikle adalet sarayları, adli tıp kurumları, ceza infaz kurumları, denetimli serbestlik büroları, çocuk şube amirlikleri gibi yerlerde görev yaparlar. Bu alanlarda suçla ilgili psikolojik analizler yaparlar ve mahkemelere danışmanlık hizmeti sağlarlar.

Adli psikoloji sertifikası, adli psikoloji alanında belirli bir eğitim aldığınızı gösterir ve bu alanda çalışma imkanı sağlar. Sertifika sahipleri ceza infaz kurumlarında, denetimli serbestlik müdürlüklerinde, aile ve çocuk mahkemelerinde çalışabilir, bilirkişilik yapabilir ve adli popülasyona yönelik danışmanlık hizmetleri sunabilirler.

Geri